FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP-a sutra odlučuje o Slobodnoj Dalamaciji i tri hotelske tvrtke

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) na svojoj će sutrašnjoj sjednici odlučivati okonačnoj ponudi Europapress Holdinga (EPH) za kupnju splitske SlobodneDalmacije, o ponudama za kupnju većinskih udjela u tri hotelske tvrtkete o prodaji pulske tvrtke Istra d.d. u stečaju, doznaje se danas izHFP-a.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) na svojoj će sutrašnjoj sjednici odlučivati o konačnoj ponudi Europapress Holdinga (EPH) za kupnju splitske Slobodne Dalmacije, o ponudama za kupnju većinskih udjela u tri hotelske tvrtke te o prodaji pulske tvrtke Istra d.d. u stečaju, doznaje se danas iz HFP-a.

Komentirajući ovotjedne medijske napise o prodaji Slobodne Dalmacije EPH-u glasnogovornik HFP-a Vedran Kukavica je danas samo napomenuo kako postoje razlike između ponude EPH iz ožujka 2004. i zadnje, iz travnja ove godine, ali da će o svemu sutra odlučivati Upravni odbor Fonda.

Kukavica podsjeća i na izjavu predsjednika UO HFP-a i potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polančeca s kraja travnja ove godine kako će "posao odnosno ugovor sa EPH za Slobodnu biti sklopljen u idućih 15-ak dana".

Polančec je tada kazao i da će izmjene u ponudi EPH biti minimalne u odnosu na prvu (iz ožujka 2004.) te da se svi ključni iznosi, poput iznosa dokapitalizacije ili cijene dionica, u konačnom ugovoru neće mijenjati.

EPH je svoju ponudu za Slobodnu Dalamaciju predao još u ožujku prošle godine, a UO HFP-a je tu ponudu dva mjeseca kasnije, u svibnju 2004., odabrao kao najpovoljniju.

Tada je (o ožujku 2004.) EPH za 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije ponudio ukupno 535,2 milijuna kuna. Od toga, 24,5 milijuna kuna odnosi se na kupnju dionica po nominalnoj cijeni, 55,5 milijuna kuna ponuđeno je kao 'posebna naknada' HFP-u kada se ispune svi uvjeti iz ugovora, 355,2 milijuna kuna za dokapitalizaciju, te 100 milijuna kuna za povećanje plaća zaposlenicima Slobodne u sljedećih pet godina.

Ponuda EPH prošle je godine prihvaćena pod uvjetom da se dobije pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Agencija je pak posebno upozorila i postavila EPH nekoliko uvjeta vezanih uz pitanje koncentracije na tržištu distribucije tiska, što je riješeno prije približno mjesec dana.

Osim Slobodne Dalmacije, ističe Kukavica, UO HFP će na svojoj sutrašnjoj sjednici razmotriti i početkom ovoga svibnja pristigle ponude na natječaje za kupnju udjela u tri hotelsko-turističke tvrtke - splitskom Adriaticu, HTP Korčuli i dubrovačkom Hotelu Maestral. Očekuje se, kaže Kukavica, da će UO HFP-a i donijeti odluke o kupcima.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙