FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio natječaj za Vodičanku

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas u dnevnom tisku i na svojim web stranicama natječajza prodaju 62,15 posto dionica hotelske tvrtke Vodičanka d.d. izVodica, s rokom za podnošenje ponuda do 24. lipnja ove godine do 14sati.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas u dnevnom tisku i na svojim web stranicama natječaj za prodaju 62,15 posto dionica hotelske tvrtke Vodičanka d.d. iz Vodica, s rokom za podnošenje ponuda do 24. lipnja ove godine do 14 sati.

Ponuđeni dionički paket je, kako se navodi, iz portfelja Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i HFP-a.

Početna cijena za 249.147 ili 62,15 posto dionica Vodičanke je 27,65 milijuna kuna, a od ponuditelja se traži i podmirenje svih dospjelih obveza te tvrtke prema državnim vjerovnicima, turističkoj zajednici i zaposlenicima u roku od 60 dana od dana potpisa Ugovora o prodaji i prijenosu dionica.

Za podmirenje obveza koje su pokrivene državnim jamstvima ponuditelji su dužni izdati zamjenska jamstva, dok se za sve ostale obveze traži program podmirenja.

Pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, osim ponuđene cijene za kupnju dionica, posebno će se cijeniti, stoji u pozivu, spremnost ponuditelja da zadrži svih 84 zaposlenih u roku od jedne godine, te da ponudi otvaranje novih radnih mjesta.

Uz Program ulaganja očekuje se i Poslovni plan za Vodičanku za idućih pet godina.

Vodičanka d.d. bavi se pružanjem turističko-ugostiteljskih usluga, a glavni objekti su hoteli "Olympia" (215 soba i 26 apartmana) i "Punta" (129 soba i 3 apartmana) te depadansa "Arausa" (62 sobe).

Krajem 2003. ukupna aktiva Vodičanke je, kako se navodi u natječaju, iznosila 213,9 milijuna kuna, dok su ukupne obveze bile 124,2 milijuna kuna.

Za Vodičanku odnosno njenih 56,29 posto dionica HFP je zadnji natječaj proveo u prvoj polovici 2003., a pri otvaranju ponuda sredinom svibnja stigle su ponude skupine od 11 malih dioničara - zaposlenika Vodičanke te Wilhelm Schloha iz SAD-a i Jadrana Jareba iz Tribunja. Tu drugu ponudu je UO HFP-a i prihvatio (26. svibnja 2003.). Prihvaćanje te ponude pratile su negativne reakcije u javnosti, Saboru i u samoj Vodičanki.

Dva mjeseca kasnije (17. srpnja 2003.) hrvatska je Vlada odbacila obje ponude kao nedovoljno dobre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙