FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak otvaranje ponuda za HTP Korčulu i splitski Adriatic

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak, 9. svibnja bit će otvorene ponude za kupnjuhotelskih tvrtki Hotelsko-turističko poduzeće (HTP) Korčula isplitskog društva Adriatic, u čijem je vlasništvu Hotel Marjan.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 9. svibnja bit će otvorene ponude za kupnju hotelskih tvrtki Hotelsko-turističko poduzeće (HTP) Korčula i splitskog društva Adriatic, u čijem je vlasništvu Hotel Marjan.

Početna cijena za 310.185 dionica HTP-a Korčula iznosi 93,05 milijuna kuna, a uz uobičajene uvjete, HFP navodi i da će posebno cijeniti spremnost da ponuditelj "priloži pismo namjere ili neki drugi dokument kojim će se jamčiti da će Društvo biti uvršteno u neki od uglednih svjetskih hotelskih lanaca, tj. 'brand'".

U vlasništvu HTP Korčule su četiri hotela, hotelsko-apartmanskog naselja te četiri ugostiteljska objekata na otoku Korčuli, a ima 226 zaposlenih.

Uključenje u ugledni hotelski lanac očekuje se i za splitski Adriatic, za čijih 296.417 dionica početna cijena iznosi 57,5 milijuna kuna. Adriatic je vlasnik splitskog hotela Marjan sa 106 soba i pet apartmana te odvojenim hotelskim neboderom sa 220 soba, koji su trenutno van funkcije.

HFP od ponuditelja očekuje i da će u naredne dvije godine u Adriatic uložiti minimalno 51,8 milijuna kuna, a kao poseban uvjet navodi se preuzimanje svih obveza društva.

Natječaj za ova turistička poduzeća HFP je objavio u veljači ove godine, a prvi rok za podnošenje ponuda (24. ožujka) odgođen je početkom ožujka zbog, kako su tada objavili iz HFP-a, "velikog zanimanja investitora kojima se želi omogućiti due dilligence u tim tvrtkama".

Istodobno je pomaknut i rok za podnošenje ponuda za dubrovačke Hotele Maestral, i to s 29. ožujka, na 12. svibnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙