FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Svijet uz kavu
ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Svijet uz kavu

VARŠAVA - Prema novom zakonu što ga je donio poljski parlament, očevi koji ne plaćaju alimentaciju mogli bi ostati bez vozačkih dozvola, objavili su u subotu poljski mediji. "Vrijeme stava 'Ništa mi ne mogu' je prošlo", navodi list Gazeta Wyborcza zamjenika ministra socijalne skrbi Cezarya Mizejewskog. "Ako si mogu priuštiti benzin, mogu platiti i alimentaciju", dodao je Mizejewski. Oni koji ne plaćaju uzdržavanje djece bit će uvršteni na popis dužnika, zbog čega neće moći dići kredit u banci ili posjedovati kreditne kartice.

BERLIN - Tek svaki drugi Nijemac mlađi od 24 godine zna da pojam holokaust označava masovno ubijanje židova tijekom nacističkog režima, objavio je list Die Welt. List navodi da je to rezultat zajedničkog istraživanja s televizijskom mrežom ZDF o tome koliko mladi Nijemci poznaju povijest, a u kojemu je holokaust bio samo jedno od 17 pitanja. Na pitanja je odgovaralo 1.087 Nijemaca starijih od 18 godina. I dok je samo polovica razumjela značenje riječi holokaust, četvoro od pet ispitanika izjavilo je kako su potpuno svjesni posljedica nacističkog stava o rasnom pitanju. Studija je, među ostalim, pokazala da su muškarci bolji poznavatelji povijesti od žena.

ST. PETERSBURG (SAD) - Policajci su petogodišnju djevojčicu vezali lisičinama nakon što je skidala obavijesti s oglasne ploče i udarila odgajateljicu u vrtiću u američkoj državi Florida, prikazuje videosnimka koju su objavili odvjetnici njezine majke. Na 30-minutnoj vrpci vide se tri policajca kako petogodišnjakinji stavljaju ruke na leđa i vežu je lisičinama dok ona uzvikuje "Ne". Glasnogovornik policije Bill Proffit izjavio je da će istraga o tom incidentu biti dovršena za dva tjedna, nakon čega će o svemu izvijestiti javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙