FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD želi pregledati ruske tvornice nuklearnog oružja

MOSKVA, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Amerikanci će moći posjetitineke ruske nuklearne pogone čiji sigurnosni sustav financiraWashington, ali Moskva se i dalje oštro protivi da pregledaju, kao štoWashington traži, pogone za proizvodnju nuklearnog oružja, rekao ješef ruske Agencije za atomsku energiju Aleksander Rumjancev uintervjuu objavljenom u četvrtak.
MOSKVA, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Amerikanci će moći posjetiti neke ruske nuklearne pogone čiji sigurnosni sustav financira Washington, ali Moskva se i dalje oštro protivi da pregledaju, kao što Washington traži, pogone za proizvodnju nuklearnog oružja, rekao je šef ruske Agencije za atomsku energiju Aleksander Rumjancev u intervjuu objavljenom u četvrtak.

Amerikanci od nas traže da posjete osjetljive položaje i žele se uvjeriti da je sve pod kontrolom, rekao je Rumjancev ruskom dnevnom listu Vremja Novostej.

Oni bi željeli "posjetiti osjetljive pogone povezane sa serijskom proizvodnjom nuklearnog oružja", dodao je.

"Držimo da smo sposobni sami riješiti problem zaštite tih pogona", rekao je. On je priznao da je Rusija dopustila američkim inspektorima posjet nekim nuklearnim pogonima čije sigurnosne sustave financira Washington.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙