FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: Tisuće prosvjednika protiv atomskog oružja

NEW YORK, 1. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća prosvjednika kojipozivaju na prekid proizvodnje nuklearnog oružja i rata u Irakuokupilo se u nedjelju u New Yorku uoči sastanka 188 zemalja članicaUgovora o neširenju nuklearnog naoružanja (TNP) u tom gradu.
NEW YORK, 1. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća prosvjednika koji pozivaju na prekid proizvodnje nuklearnog oružja i rata u Iraku okupilo se u nedjelju u New Yorku uoči sastanka 188 zemalja članica Ugovora o neširenju nuklearnog naoružanja (TNP) u tom gradu.

Prosvjednici su hodali iza natpisa "Prekinite rat u Iraku. Uništite svo nuklearno oružje". Mimohod, koji je započeo u središtu Manhattana, prošao je na nekoliko metara od zgrade UN-a prije nego li su se sudionici uputili prema zapadu i Central parku gdje je će biti organizirano veliko okupljanje.

Sudionici, među kojima velik broj Japanaca, uzvikivali su slogane poput "Hirošima, Nagasaki, nikad više". Također su uzvikivali parole protiv rata u Iraku.

Zemlje članice TNP-a, njih 188, trebale bi u ponedjeljak početi jednomjesečni sastanak u New Yorku u okviru petogodišnje revizije tog ugovora kojim se treba spriječiti širenje nuklearnog naoružanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙