FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seoul: Nuklearni test bio bi loš potez za S. Koreju

SEOUL, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Bude li Sjeverna Korejatestirala svoje nuklearno oružje, to će je samo još više izolirati odmeđunarodne zajednice, izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskihposlova Južne Koreje, dodavši da bi taj potez bio "nepromišljen".
SEOUL, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Bude li Sjeverna Koreja testirala svoje nuklearno oružje, to će je samo još više izolirati od međunarodne zajednice, izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Južne Koreje, dodavši da bi taj potez bio "nepromišljen".

Američki mediji objavili su da se Pyongyang možda priprema za prvi test nuklearnog oružja odbijajući istovremeno povratak pregovorima o svojem nuklearnom programu.

"Ako Sjeverna Koreja poduzme taj nepromišljen korak i testira naoružanje, bit će još izoliranija i krenut će putem bez jamstava za svoju budućnost", rekao je južnokorejski ministar Ban Ki-moon, prenosi agencija Yopnhap.

Nakon tri kruga šestostranih pregovora, S. Koreja odbija sudjelovati u četvrtom tražeći da Sjedinjene Države najprije prestanu s, kako kaže, neprijateljskom politikom i povuku ocjenu da je S. Koreja "uporište tiranije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙