FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odlučan u obogaćivanju urana i željan pregovora

TEHERAN, 4. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Iran je u srijedu potvrdio kakoje odlučan i dalje obogaćivati uran, ali je, suočen s pojačanimmeđunarodnim pritiskom, ublažio izjave o obnovi nekih osjetljivihaktivnosti kako bi pokazao volju da nastavi pregovore s Europom.
TEHERAN, 4. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Iran je u srijedu potvrdio kako je odlučan i dalje obogaćivati uran, ali je, suočen s pojačanim međunarodnim pritiskom, ublažio izjave o obnovi nekih osjetljivih aktivnosti kako bi pokazao volju da nastavi pregovore s Europom.

"Prekid obogaćivanja ili dugotrajna suspenzija neprihvatljivi su, rekli smo to na početku, ponavljamo to danas", izjavio je predsjednik Mohamad Hatami na državnoj televiziji, u trenutku kad iranski nastavak obogaćivanja zauzima središnje mjesto u raspravama na konferenciji UN-a u New Yorku o Ugovoru o neširenju nuklearnog naoružanja.

"Nećemo dozvoliti da se profitira prekidom obogaćivanja o kojem je odlučio Iran te da se vjeruje da ga se može dovesti od prekida nuklearnih aktivnosti", izjavio je Hasan Rohani koji se bavi tim pitanjem.

Njih su dvojica međutim ublažila prijašnje izjave koje su najavljivale skorašnji nastavak nekih osjetljivih operacija i izazvale oprez Europske unije i SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙