FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington sumnja da Pjongjang želi pregovarati

PEKING, 27. travnja 2005. (Hina/AFP) - SAD sumnja u voljusjevernokorejskog režima da nastavi pregovore o nuklearnom programu,izjavio je u srijedu visoki američki dužnosnik po završetku posjetaKini.
PEKING, 27. travnja 2005. (Hina/AFP) - SAD sumnja u volju sjevernokorejskog režima da nastavi pregovore o nuklearnom programu, izjavio je u srijedu visoki američki dužnosnik po završetku posjeta Kini.

"Budućnost pregovora zasad je jako nesigurna", kazao je pomoćnik državnog tajnika zadužen za istočnu Aziju i Pacifik Christopher Hill.

"Sjevernokorejski režim nastavlja s nedorečenošću glede volje za postizanjem sporazuma", nastavio je Hill koji se u utorak u glavnom gradu Kine susreo s trojicom kineskih pomoćnika ministara vanjskih poslova.

Američki dužnosnik ujedno je ponovio zabrinutost Washingtona glede mogućnosti da Sjeverna Koreja pristupi pokusu s nuklearnim oružjem.

Kina je od kolovoza 2003. do lipnja 2004. već organizirala tri niza šestostranih pregovora s obje Koreje, Japanom, Rusijom i SAD-om kako bi se riješila kriza izazvana obnovom sjevernokorejskog nuklearnog programa ujesen 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙