FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić s obrtnicima u Karlovcu

KARLOVAC, 11. svibnja 2005. (Hina) - Na današnjem susretu s obrtnicimaKarlovačke županije u Obrtničkom centru ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić najavio je nekoliko zakonskih izmjenakoje se odnose na poslovanje obrtnika, a zatim je u tvrtki DIPKarlovac otvorio novi pogon za proizvodnju dvoslojnog parketa.
KARLOVAC, 11. svibnja 2005. (Hina) - Na današnjem susretu s obrtnicima Karlovačke županije u Obrtničkom centru ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić najavio je nekoliko zakonskih izmjena koje se odnose na poslovanje obrtnika, a zatim je u tvrtki DIP Karlovac otvorio novi pogon za proizvodnju dvoslojnog parketa.

Novootvoreni pogon DIP-a Karlovac godišnje će proizvoditi 200 tisuća četvornih metara parketa, a vrijednost je investicije oko tri milijuna eura.

Ministar Vukelić je obrtnicima najavio zakonske izmjene koje se odnose na poslovanje poduzetnika i njihove učestale zahtjeve za zaštitom na domaćem tržištu. Po ministrovim riječima, jučer je održan sastanak radne skupine koja priprema izmjene Zakona o javnoj nabavi roba i usluga, prema kojima najvažniji kriterij u dobivanju posla na natječaju ne bi više bio samo novčani iznos ponuđača, već bi se izmjenama odredili kriteriji prema kojima bi se vrednovala ukupna kvaliteta ponude.

Najjeftinije ponude na kraju budu najskuplje, jer se posao ne može završiti ni kvalitetno, ni u rokovima, govorili su obrtnici, predlažući ministru da i ubuduće prednost imaju lokalni ponuđači.

Jedan je obrtnik rekao da je u Istri izgubio posao jer tamo lokalnom ponuđaču "toleriraju do 20 posto višu ponudu i daju mu prednost".

Na to je Vukelić rekao da je to protuzakonito ponašanje, ali je podsjetio da i sada gradovi i općine i svi drugi naručitelji radova i usluga imaju na raspolaganju Ured za javne nabave, koji izuzetno može odobriti i drukčije kriterije od zakonom preciziranih.

Ministar je rekao i da je u tijeku ispitivanje ponašanja poslovnih banaka kako bi se utvrdilo koje od njih "odgovaraju svoje klijente od poduzetništva", jer ne podržavaju nacionalni program poticanja poduzetništva, već svojom birokratizacijom i uvjetima "koče" potencijalne poduzetnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙