FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić razgovarao s kolegama iz Rumunjske i Makedonije

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić sastao se u četvrtak s rumunjskimministrom trgovine Luliuom Winklerom i makedonskim ministromgospodarstva Fatmirom Besimijem s kojima je razgovarao o gospodarskojsuradnji i pridruženju Europskoj uniji, doznaje se iz službenogpriopćenja.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sastao se u četvrtak s rumunjskim ministrom trgovine Luliuom Winklerom i makedonskim ministrom gospodarstva Fatmirom Besimijem s kojima je razgovarao o gospodarskoj suradnji i pridruženju Europskoj uniji, doznaje se iz službenog priopćenja.

Ministar Vukelić čestitao je rumunjskom kolegi na skorašnjem potpisivanju Ugovora o pridruživanju Europskoj uniji, upoznavši ga s najnovijim događanjima vezanim uz početak pregovora Hrvatske i EU-a. Rumunjski ministar izrazio je podršku pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te ponudio pomoć i razmjenu iskustava, dodaje se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Vukelić je izrazio zadovoljstvo odličnom gospodarskom suradnjom Rumunjske i Hrvatske koju, kako stoji u priopćenju, svakako treba nastaviti, te istaknuo kako će sastanak Zajedničkog odbora CEFTE, koji će se održati u lipnju ove godine na ministarskoj razini, biti korak naprijed u poboljšavanju odnosa dviju zemalja.

Ujedno će to biti i pripremni sastanak za susret premijera dviju zemalja koji će se održati početkom studenoga u Hrvatskoj, najavljuje se u priopćenju.

Makedonskog ministra Fatmira Besimija ministar Vukelić je upoznao s gospodarskim prioritetima Vlade RH. Istaknuo je kako su osnovne smjernice gospodarske politike Vlade snažna podrška domaćoj proizvodnji, poticanju izvoza i ulaganja stranih investitora a nije propustio spomenuti i podršku malom i srednjem poduzetništvu. Ministar Vukelić predstavio je Nacionalni program projekata poticanja poduzetništva za koji je makedonski ministar iskazao poseban interes.

Makedonski ministar gospodarstva izrazio je želju za još jačom gospodarskom suradnjom dviju zemalja te zatražio podršku Hrvatske za uključivanje Republike Makedonije u punopravno članstvo u CEFTA-u.

Prema priopćenju, ukupna robna razmjena Rumunjske i Hrvatske iznosila je prošle godine oko 259 milijuna američkih dolara, a između Hrvatske i Makedonije 190 milijuna američkih dolara.

Rumunjska i makedonska gospodarska delegacija sudjeluju na forumu Crans Montana pod nazivom "Europski izgledi i regionalna suradnja" koji se od 13. do 15. travnja održava u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙