FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Vukelić uvjeren da je HDZ-DC-HSLS pobjednički tim

KARLOVAC, 10. svibnja 2005. (Hina) - Nositelj koalicijske liste HDZ-a,HSLS-a i DC-a za županijsku listu Branko Vukelić na današnjoj jetiskovnoj konferenciji u Karlovcu ocijenio da je ta lista pobjedničkitim koji snagom programa i kandidata jamči ostvarenje cilja - da usljedeće četiri godine Karlovačka županija uđe među najuspješnije uHrvatskoj.
KARLOVAC, 10. svibnja 2005. (Hina) - Nositelj koalicijske liste HDZ-a, HSLS-a i DC-a za županijsku listu Branko Vukelić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u Karlovcu ocijenio da je ta lista pobjednički tim koji snagom programa i kandidata jamči ostvarenje cilja - da u sljedeće četiri godine Karlovačka županija uđe među najuspješnije u Hrvatskoj.

Podijelivši novinarima programsku knjižicu HDZ-a za Karlovačku županiju za razdoblje od 2005. do 2009., Vukelić je predstavio glavne odrednice županijskoga razvoja gospodarstva, turizma i poljoprivrede.

Najavio je da će država u tu županiju u sljedećem razdoblju uložiti više od milijardu kuna. Od toga je 500 milijuna namijenjeno gradnji HE "Lešće", što počinje za 15 dana, te oko 400 milijuna kuna za produžetak brze karlovačke ceste do Cerovca i za gradnju prometnog čvora u Novigradu. Sva kvalitetna građevna operativa Karlovačke županije i druge tvrtke moći će to iskoristiti kao svoj razvojni ciklus, rekao je Vukelić .

Kako je dodao, ulaganja u gradnju bazena i športske dvorane na Bjelolasici, u Rastoke u Slunju, karlovačku spomeničku baštinu i staru gradsku jezgru "Zvijezdu" samo su neka od ulaganja u turizam.

Istodobno s konsolidacijom i drugom privatizacijom KIM-a te zajmovima i subvencijama podupirat će se gradnja mljekarskih farma, a Fond za razvoj poljoprivrede, iz kojeg je ove godine poljoprivrednicima dodijeljeno 4,5 milijuna kuna, nastavit će takvu potporu Županiji. Vukelić je najavio i osnivanje županijske razvojne agencije po uzoru na Istarsku, Varaždinsku i Bjelovarsku županiju, koja će se baviti strateškim ciljevima, poput razvoja klastera, primjerice u drvnoj industriji, poduzetničkih zona u Karlovcu, Ozlju, Ogulinu, Slunju, Bosiljevu i drugdje te inkubatora za početnike u poduzetništvu sa zajedničkim knjigovodstvom i savjetnicima. Među važnim projektima naveo je i gradnju velike hladnjače za voće i povrće.

O tome i o uspjehu da se na jednu od idućih Vladinih sjednica uvrsti točka o povratu subvencija za svaku litru mlijeka za dijelove Županije kojima je oduzet status "težih uvjeta gospodarenja" govorio je kandidat na listi Nedjeljko Strikić. Rekao je da su ostvareni preduvjeti za izmjene prostornih planova radi postizanja održivog razvoja, točnije uklanjanja ograničenja poljoprivrednicima da grade stočarske farme bliže svojim gospodarstvima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙