FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum ministarstava gospodarstva i kulture za obrtništvo

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture i Ministarstvogospodarstva, rada i poduzetništva potpisali su danas Sporazum osuradnji na projektu zaštite i očuvanja tradicijskih obrtničkihdjelatnosti.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva potpisali su danas Sporazum o suradnji na projektu zaštite i očuvanja tradicijskih obrtničkih djelatnosti.

Tim sporazumom, kojega su potpisali ministri Branko Vukelić i Božo Biškupić, dva ministarstva zajednički će financirati provedbu projekata zaštite i poticanja tradicijskih i umjetničkih obrta te poduzeća koja obavljaju restauratorske radove.

U tu svrhu, svako od ministarstva osigurat će milijun kuna.

Poticaji iz projekta namijenjeni su sufinanciranju troškova predstavljanja, promidžbe i educiranja tradicionalnih obrtničkih djelatnosti. To uključuje zakup, uređenje i opremanje prostora, izradu web stranica, troškove izrade promidžbenih materijala te troškove edukacije i sredstva i pribora za rad.

Pojedinačne bespovratne potpore odobravaju se do iznosa od 30 tisuća kuna.

Ministri Biškupić i Vukelić, koji su Sporazum potpisali na izložbenim prostorima Hrvatske obrtničke komore u sklopu Međunarodnog sajma obrtništva na Zagrebačkom velesajmu, istaknuli su važnost očuvanja tradicijskih obrta kao važnog elementa kulture. Ujedno su istaknuli dobre tržišne perspektive tradicijskih obrta koje proizlaze iz sve više cijene proizvoda ručne i vanserijske izrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙