FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: pripremljen projekt tzv. statističke regionalizacije Hrvatske

KARLOVAC, 26. travnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić izjavio je danas na predstavljanjukoalicijske liste HDZ-a, HSLS-a i DC-a za Karlovačku županiju, koje jenositelj, da je Vlada pripremila projekt "neslužbene tzv. statističkeregionalizacije Hrvatske na četiri regije po osamsto tisućastanovnika".
KARLOVAC, 26. travnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić izjavio je danas na predstavljanju koalicijske liste HDZ-a, HSLS-a i DC-a za Karlovačku županiju, koje je nositelj, da je Vlada pripremila projekt "neslužbene tzv. statističke regionalizacije Hrvatske na četiri regije po osamsto tisuća stanovnika".

Taj je projekt izrađen s ciljem približavanja Hrvatske Europskoj uniji, odnosno povlačenja novčanih potpora iz predpristupnih i pristupnih fondova EU-a, rekao je Vukelić.

Župan Nedjeljko Strikić, četvrti na izbornoj listi, rekao je da bi po tom projektu Karlovačka županija bila u zajedničkoj regiji sa središnjim dijelom Hrvatske, tzv. zagrebačkim prstenom.

Glede teritorijalnog ustroja Karlovačka županija ostaje u sadašnjem ustroju i "nema govora o novoj regionalizaciji", dodao je.

Na upit tko će u slučaju pobjede biti novi župan, Vukelić je naveo nekoliko imena, a na upit hoće li biti on, odgovorio je da ne će jer da ima puno posla kao ministar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙