FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u zatvoreni sajmovi "Građenje i opremanje"

ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Tri specijalizirana međunarodnasajma, pod nazivom "Građenje i opremanje", zatvorena su danas naZagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Tri specijalizirana međunarodna sajma, pod nazivom "Građenje i opremanje", zatvorena su danas na Zagrebačkom velesajmu.

Na 29. međunarodnom sajmu graditeljstva, 46. međunarodnom sajmu obrtništva i 18. međunarodnom sajmu grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda Interklimi predstavilo se 1605 izlagača iz 31 zemlje.

Na Međunarodnom sajmu graditeljstva predstavljene su tehnološke novine u graditeljskoj struci. Posjetitelji su se mogli upoznati s novim građevnim materijalima, novinama u građevnoj kemiji, zaštiti objekata i elementima građevina, poput krovova, zidova, fasada, prozora, vrata, te najsuvremenijim građevinskim strojevima.

Kao tematska cjelina unutar Sajma predstavljena je i industrijska elektronika, mjerenje i automatizacija ELCRO.

U sklopu Sajma održan je Dan graditelja u organizaciji Udruge poslodavaca graditeljstva Hrvatske udruge poslodavaca. Teme skupa bile su stanje i perspektiva hrvatskoga graditeljstva, regulacija tržišne utakmice i izobrazba za graditeljska zvanja.

Na Međunarodnom sajmu obrtništva predstavila su se 452 obrtnika na 10.400 četvornih metara izložbene površine. Održan je i Obrtnički forum, na kojemu je na pitanja obrtnika odgovarao ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, a pod nazivom "Želim biti majstor" predstavljena su i obrtnička zanimanja namijenjena učenicima završnih razreda osnove škole.

Na Interklimi program izlaganja obuhvatio je opremu za grijanje, rashladne uređaje i postrojenja, opremu za klimatizaciju i ventilaciju, te ostalu opremu. Održan je i međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji te konferencija o termografiji.

Poseban događaj, izvan uže tematike sajmova, bila je poslovna konferencija, koja je pod nazivom "Hrvatski izvoz u 2005. - poticaji i razvojni modeli" održana u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Centra za međunarodnu suradnju i razvoj "Pro futuro".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙