FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obrtnici 'riječkog prstena" za reorganizaciju komorskog sustava

RIJEKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Članovi Udruženja obrtnika Viškova,Kastva, Jelenja i Klane, koje djeluje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori(HOK) i okuplja oko 1200 obrtnika, ocijenili su danas da je komorskisustav u Hrvatskoj potrebno reorganizirati i revitalizirati.
RIJEKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Članovi Udruženja obrtnika Viškova, Kastva, Jelenja i Klane, koje djeluje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) i okuplja oko 1200 obrtnika, ocijenili su danas da je komorski sustav u Hrvatskoj potrebno reorganizirati i revitalizirati.

Postojeći komorski sustav nije u funkciji razvoja gospodarstva, posebice na regionalnoj razini, kazali su obrtnici iz općina i gradova u tzv. "riječkom prstenu" na konferenciji za novinare održanoj u prostoru riječke podružnice Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Direktorica regionalnog ureda HUP-a Jasna Kulušić dodala je da je komorski sustav neophodan gospodarstvu, ali da je centraliziran i birokratiziran te da takav ne koristi razvoju poduzetništva na lokalnoj razini.

Smatraju da komore trebaju djelovati na regionalnoj razini jer su važne za malo gospodarstvo. Veliki privredni subjekti svoje probleme rješevaju izravnim lobiranjima u Vladi i Saboru, istaknuli su obrtnici, dodavši da obrtnike podupire samo HOK.

Obrtnici predlažu da se komore organiziraju na tržišnim načelima te da se omogući da svaki poslovni subjekt može birati komoru u koju se želi učlaniti. To bi rezultiralo time da jedna od primjerice dvije komore stekne više članova i veću kvalitetu te moglo potaći privatne inicijative u tom području, kazali su predstavnici Udruženja obrtnika iz Viškova, Kastva, Jelenja i Klane.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙