FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maleziji nedostaju kućne pomoćnice iz Indonezije

KUALA LUMPUR, 9. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Malezija je objavila daće početi "uvoziti" kućne pomoćnice iz zemalja poput Kambodže, ŠriLanke i Tajlanda kako bi na taj način riješili problem manjka kućnihpomoćnica do kojeg je došlo nakon što je nekoliko tisuća Indonežankiodbilo doći raditi u Maleziju.
KUALA LUMPUR, 9. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Malezija je objavila da će početi "uvoziti" kućne pomoćnice iz zemalja poput Kambodže, Šri Lanke i Tajlanda kako bi na taj način riješili problem manjka kućnih pomoćnica do kojeg je došlo nakon što je nekoliko tisuća Indonežanki odbilo doći raditi u Maleziju.

Radnice iz Indonezije radije odlaze u druge zemlje jer tamo dobijaju veće plaće, kazao je malezijski ministar za ljudske potencijale Fong Chan Onn.

"Indonežanke danas radije odlaze raditi u Singapur, Tajvan, Hong Kong ili Saudijsku Arabiju jer tamo imaju veće plaće", objasnio je.

Kućne pomoćnice iz Indonezije dugo su vremena bile omiljene u Maleziji, zbog toga što između Malezije i Indonezije postoje velike sličnosti u jeziku i kulturi.

Malezija je obično godišnje zapošljavala gotovo 60.000 kućnih pomoćnica iz Indonezije, ali u proteklih šest mjeseci zaposleno ih je samo 12.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙