FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

KANSAS CITY - Dobitnica Oscara Jane Fonda neće po dobrome pamtiti početak turneje povodom izlaska autobiografije "My Life So Far" jer ju je na predstavljanju knjige u Kansas Cityu pljunuo vijetnamski veteran Michael Smith. Smith je strpljivo čekao više od sat i pol u redu za autogram, a zatim je pljunuo u lice čuvene glumice kojoj, poput i većine američkih ratnih veterana, zamjera što je za vrijeme Vijetnamskog rata 1972. putovala u Hanoj i slikala se na sjevernovijetnamskom tenku. Ona je izdajica, kazao je Smith, koji je uhićen i uskoro će pred sudom odgovarati za svoje djelo. Smith je kazao da je na dolazak Jane Fonde u Kansas City čekao više od trideset godina.

ANKARA - Najnovije satelitske snimke potvrdile su da Istanbul svake godine tone po šest centimetara, objaviop je visokonakladni turski list Hurriyet. Professor Mustafa Akar s istanbulskog Sveučilišta Bospor tvrdi da se slijeganje tla zamjećuje u priobalnom pojasu u dužini više od 100 kilometara. Profesor Akar smatra da je postupno tonjenje gotovo 15-milijunskog grada na Bosporu čak mnogo opasnije od mogućih seizmičkih potresa. Turski znanstvenik je na temelju dosadašnjih proučavanja utvrdio da slijeganju zemljišta pridonose mnogi bunari u industrijskoj zoni Istanbula, te mekano tlo.

OSLO - Trudnice bi se morale potpuno odreći alkohola jer i najmanja količina može ostaviti trajne posljedice na dijete, pokazalo je izvješće norveških znanstvenika. Već vrlo mala količina alkohola povećava opasnost od pojave prirođenih malformacija, oštećenja vida, poremećaja rasta, moždanih lezija, poremećaja u ponašanju, naglašavaju studije. Dijete će "teškoće osjećati cijeli život", istaknuo je Jens Guslund, dužnosnik ministarstva zdravstva, dodajući da je vrlo "uznemirujući podatak da brojne trudnice piju velike količine alkohola". Zaključci su proturječni dosadašnjima da pola čaše vina u prva tri mjeseca trudnoće i čaša nakon prva tri mjeseca ne može škoditi djetetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙