FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Svaki drugi putnik u zrakoplovu pati od "znatnog" pomanjkanja kisika tijekom leta, prema znanstvenoj studiji koju je u ponedjeljak objavio specijalistički časopis Anaesthesia. Pad zasićenosti kisikom mogao bi objasniti zašto neki putnici osjećaju smetnje tijekom i nakon letova, kaže se u studiji koju su ostvarili istraživači iz Belfasta. Osamdeset četiri osobe uključene u studiju imale su između jedne i 78 godina, i nijedna nije patila od kardio-respiratornog problema. Pedeset četiri posto ih je na visini doživjelo pad razine kisika od šest posto, što bi bilo dovoljno da im u bolnici liječnik prepiše kisik.

STOCKHOLM - Prizivni sud u Stockholmu usvojio je u ponedjeljak žalbu švedskog lezbijskog para koji je 2003. istjeran iz jednog restorana u Stockholmu zbog ljubljenja, na raniju oslobađajuću presudu vlasnika restorana zbog spolne diskriminacije. Prizivni sud odredio je vlasniku Azizu Cakiru da plati kaznu od 50.000 kruna (7.100 US-dolara) na ime odštete i za pokriće sudskih troškova švedskog pravobranitelja za spolnu jednakost koji je uložio žalbu. Cakir je istjerao Annu Fernstrom i Susanne Gustafsson iz restorana jer su se ljubile, a kasnije je rekao policiji da ne može dopustiti takvo ponašanje na svom posjedu, bez obzira na spolno opredjeljenje.

LONDON - Djevojčice čine oko 40 posto djece vojnika u svijetu, odnosno njih 120.000, katkad i u dobi od osam godina, silom novače razne oružane skupine, objavila je u ponedjeljak udruga Save the Children. Britanski ogranak međunarodne organizacije za pomoć djeci u svom izvješću piše da oružane skupine novače djevojčice u Kolumbiji, Istočnom Timoru, Pakistanu, Ugandi, na Filipinima, Šri Lanki te u Demokratskoj Republici Kongo i u Zapadnoj Africi. Organizacija navodi da borci često prikrivaju prisutnost djevojčica koje koriste za operacije na bojištu i za zadaće u domaćinstvu (nošenje vode, čišćenje, kuhanje). Gotovo sve djevojčice također koriste kao seksualne robinje ili "supruge", ističe organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙