FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MELBOURNE - Ruski astronaut Sergej Krikaljov, te astronauti američke i europske svemirske agencije John Philips i Roberto Vittori završili su dvodnevni orbitalni put kada je u nedjelju njihova svemirska letjelica Sojuz pristigla na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS). Ruska raketa Sojuz koja je na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) povela novu posadu poletjela je u petak ujutro s ruskog kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu. Krikaljov i Philips će ostati šest mjeseci na postaji, a Vittori će se vratiti na Zemlju za deset dana zajedno s dosadašnjom posadom koju čine Saližan Šaripov i Leroy Chiao, koji su na ISS-u od listopada.

FAIZABAD - Od misteriozne bolesti u posljednja dva tjedna u Afganistanu je uginulo više od 6.000 životinja, rekao je u nedjelju lokalni dužnosnik. Vlasti čekaju na rezultate testova, koje su proveli strani zdravstveni djelatnici u sjeveroistočnoj afganistanskoj provinciji Badahshan kako bi se pronašao uzrok epidemije, rekao je Mohamad Hasan, čelnik odjela za poljoprivredu te provincije. "Radi se o vrlo čudnom tipu bolesti, koju lokalni stanovnici nazivaju životinjskom kugom", rekao je, dodajući da je dosad uginulo "oko 6.000 životinja, uglavnom koza, ovaca i krava".

LJUBLJANA - Lučki inspektor u Kopru zabranio je isplovljavanje brodu pod albanskom zastavom "Adal", nabrojivši na njemu 48 krupnih nedostataka što je najviše u njegovoj karijeri inspektora. Inspektor Ivo Maraspin čudi se kako je sedmočlanoj posadi, sastavljenoj od državljana Albanije, te Srbije i Crne Gore, uopće uspjelo doći do Slovenije, gdje su iskrcali 4 kontejnera s cigaretama. "Do Kopra su doplovili napamet, odnosno naslijepo i neće otići dok ne isprave nedostatke", rekao je Maraspin. Ustanovljeno je da su oba magnetna kompasa pokvarena, da radar ne djeluje, a isto tako niti radio-oprema i navigacijska svjetla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙