FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CALCUTTA - Stanovnici indijskog grada Calcutte u pomno pripremljenoj svečanosti "oženili" su dva bogato ukrašena stabla kako bi rastjerali uroke. Nakon vjenčanja svetih stabala - čija su debla bila ukrašena crvenom tkaninom i crveno-žutim vijencima - slijedio je banket za približno tisuću ljudi. "Na nas su bačeni uroci. Odlučili smo ih odagnati duhovnim sredstvima", rekao je Gouri Shankar Sengupta, jedan od organizatora vjenčanja. Na tom se području dogodio niz pljački, ubojstvo i dva samoubojstva, što su stanovnici protumačili kao posljedicu uroka.

SYDNEY - Jedan australski tinejdžer, kojeg je policija opisala kao dobrog dečka s opsesijom prema tramvajima, optužen je u ponedjeljak za krađu dvoja kola u Melbourneu. Policija je objavila da je neidentificirani 15-godišnjak ukrao tramvaj iz garaže u Melbourneu, izvezao ga na prugu, te se čak zaustavljao kako bi pokupio putnike tijekom 30-minutne vožnje. Njegova je posljednja postaja bila 30 kilometara od garaže kad mu je policija isključila dovod električne energije. Dječaka se tereti s devet optužbi, a pušten je do suda uz jamčevinu.

VARŠAVA - Poljski državni tužitelji istražuju nestanak 20 kilograma kokaina iz policijskog skladišta u Varšavi, gdje je neprimjetno zamijenjen odgovarajućom količinom šećera. Glasnogovornik poljske jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala Zbigniew Matwiej izjavio je da je prevara otkrivena kada su policijski časnici krenuli uništavati zalihu kokaina koja je zaplijenjena tijekom nekoliko prošlih godina. Izgubljena droga ima uličnu vrijednost oko milijun dolara, objavila je poljska privatna televizija tvn24.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙