FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 6. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati.
ZAGREB, 6. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

MONACO

Princ Rainier III. od Monaka, europski monarh koji je najduže vladao, umro je u srijedu u 81. godini nakon zatajenja vitalnih organa, priopćila je monegaška palača.

Rainier je vladao Monakom od 1949. Nasljedit će ga princ Albert (47) koji je prošlog tjedna preuzeo kraljevske dužnosti svog oca kada su nade postale sve slabije da će se Rainier oporaviti.

"Njegova Visost princ Rainier III umro je u srijedu 6. travnja u 6:35 sati ujutro", priopćila je palača.

ZAGREB

Kirgistanski parlament ponovno je odgodio raspravu o ostavci predsjednika Askara Akajeva, predviđenu za srijedu, i prenio ju je na četvrtak, javile su ruske novinske agencije.

Predsjednik parlamenta Omurbek Tekebajev izjavio je u srijedu da je izaslanstvo sastavljeno od zastupnika, koje je vodilo pregovore s Akajevom u Moskvi u nedjelju, savjetovalo parlamentu da odgodi raspravu do četvrtka kako bi se napravile pomne pripreme i osiguralo široko medijsko pokrivanje, javio je Interfax.

Parlament već drugi put odgađa raspravu o ostavci Akajeva. U utorak se rasprava nije održala jer nije bilo kvoruma. Parlament mora potvrditi njegovu ostavku da bi ona mogla stupiti na snagu.

KATMANDU

U najvećoj pojedinačnoj predaji maoista 72 osobe predale su se vladinim snagama sigurnosti na zapadu Nepala, javio je u srijedu radio Nepal. Maoisti koji djeluju u nekoliko sela u zapadnom nepalskom okugu Gulmi, oko 240 kilometara od glavnog grada Katmandua, predali su se vladinim snagama u utorak.

Nepalska vlada poziva maoiste da polože oružje i nudi posebne mjere za one koji se predaju. Glasnogovornik nepalske vojske izjavio je da se oko 250 pobunjenika dosad predalo civilnim i vojnim vlastima.

Procjenjuje se da je više od 11.000 ljudi ubijeno tijekom devetogodišnje maoističke pobune.

BAGDAD

Jedan američki vojnik poginuo je kad je njegova ophodnja u Bagdadu naišla na zasjedu, priopćila je u srijedu američka vojska.

Ophodnja je prvo zaustavljena eksplozivnom napravom a zatim su na nju irački pobunjenici otvorili vatru iz pješačkog oružja, dodaje se u priopćenju.

To je 1.540. američki vojnik koji je izgubio život u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙