FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 28. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do4,30 sati.
ZAGREB, 28. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

SKOPLJE

Kraj glasovanja na lokalnim izborima u Makedoniji u nedjelju navečer popratila su nova izvješća o ozbiljnim nepravilnostima na biralištima diljem zemlje. Dvoje ljudi uhićeno je u sjeverozapadnom gradu Kumanovu zbog razbijanja glasačkih kutija, a skupina od desetak neidentificiranih mladića naoružanih pištoljima prijetila je u predgrađu Skoplja izbornoj komisiji i ukrala glasačke listiće, objavili su promatrači. Unatoč tim incidentima, Igor Ivanovski iz vladajućih socijaldemokrata rekao je da su izbori općenito protekli u poštenom i demokratskom ozračju. Ti incidenti ne predstavljaju dobar temelj za pravednu ocjenu izbora, ocijenio je.

SKOPLJE

Po podatcima izbornih stožera, oporbena koalicija VMRO-DPMNE je u drugom krugu lokalnih izbora uz potporu koalicije još četiriju stranaka pobjedila u šest općina u Skoplju, te u Bitolju, Prilepu i u još 20-ak općina u unutrašnjosti zemlje. Vladajuća koalicija - Socijaldemokratski savez i Demokratsko liberalna stranka dobila je gradonačelnička mjesta u više od 30 manjih općina i jednoj u Skoplju. U albanskom političkom bloku je po podatcima Vladajuće Demokratske unije za integraciju ta stranka pobjedila u drugom krugu u osam općina. Drugi krug lokalnih izbora protekao je po ocjenama vladajuće koalicije demokratski i korektno, dok oporba smatra da je tijekom glasovanja zabilježeno više incidenata nego li u prvom krugu. Konačnu ocjenu o regularnosti izbora dat će u ponedjeljak OESS-ovi promatrači.

BEJRUT

Sirijske postrojbe napustile su u nedjelju posljednje položaje protuzračne obrane u Libanonu i vratile se kući, doznaje se iz sigurnosnih izvora. Suočena s velikim međunarodnim pritiskom i prosvjedima u Libanonu, Sirija je obećala povući svo vojno osoblje, obavještajne agente i opremu razmještene u Libanonu početkom građanskog rata u toj zemlji koji je trajao od 1975. do 1990. godine. Damask je dovršio prvu fazu povlačenja, povukavši snage u istočnu dolinu Bekaa te potpunim povlačenjem više od trećine od 14.000 vojnika koliko ih je imao u Libanonu.

PINELLAS PARK

Dugotrajni spor oko sudbine Terri Schiavo približava se u nedjelju kraju budući da je nesretna žena, koja već 15 godina vegetira, svakim trenutkom bliže smrti, a i njezini roditelji odustali su od višegodišnje ogorčene pravne bitke da joj produlje život. "Ne tvrdim da ne bismo bili otvoreni za bilo kakvu novu ideju. No, u ovom trenutku čini se da je vrijeme napokon isteklo", rekao je David Gibbs, odvjetnik Terrinih roditelja. Umjetno hranjenje koje je Schiavo održavalo na životu punih 15 godina prekinuto je 18. ožujka temeljem sudskog naloga. Njezini roditelji poduzeli su posljednje očajničke napore ne bi promijenili sudsku odluku, apeliravši čak na američki Kongres, američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegova brata, guvernera Floride Jeba Busha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙