FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolja poslovna izvješća podigla vrijednosti američkih burzovnih indeksa

NEW YORK, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Bolja od očekivanihposlovna izvješća korporacija za prvo ovogodišnje tromjesečjeprekinula su u utorak na američkim burzama 4-dnevno klizanjenjujorškog Dow Jones indeksa.
NEW YORK, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Bolja od očekivanih poslovna izvješća korporacija za prvo ovogodišnje tromjesečje prekinula su u utorak na američkim burzama 4-dnevno klizanje njujorškog Dow Jones indeksa.

Dow Jones ojačao je tako 0,6 posto, na 10.127 bodova. Tehnološki Nasdaq dobio je nešto više od jedan posto na vrijednosti dosegnuvši 1.932 boda.

Ulagači su postali optimističniji nakon što su o dobrim zaradama, iznad procjena analitičara, izvijestili Coca-Cola i Texas Instruments. Colina dionica poskočila je 3,5 posto, a Texasa 5,5 posto.

Uzlet cijena bio je potaknut kupovinama ulagača ohrabrenih snažnim korekcijama cijena blue-chip dionica, koje su se u prosjeku spustile na najnižu razinu u proteklih pet i pol mjeseci.

Još dobrih vijesti iz korporacija stiglo je nakon službenog zatvaranja burze, budući je Intel, najveći svjetski proizvođač čipova, izvijestio o poslovnim rezultatima u skladu s najvišim očekivanjima ulagača, a Internet kompanija Yahoo njihova očekivanja i premašila.

"Njihovi poslovni rezultati dobrodošli su za tehnološko i tržište dionica općenito", ocijenio je Steve Neimeth, menadžer AIG SunAmerica Mutual Fundsa.

Wall Street je dobio dobre vijesti o inflaciji. Indeks osnovnih potrošačkih cijena u ožujku porastao je svega 0,1 posto, umanjivši tako zabrinutosti od jačanja inflatornih pritisaka koji bi mogli zaoštriti američku monetarnu politiku.

Na europskim burzama nastavljeni su dobitci, potaknuti solidnim rezultatima prodaje farmaceutske kompanije Roche. Londonski Ftse ojačao je 0,6 posto, na 4.855 bodova. Frankfurtski DAX dobio je 0,06 posto na vrijednosti, dosegnuvši 4.204 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙