FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) -
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) -

BEČ/ZAGREB - Rukometašice Podravke Vegete igrat će prvu utakmicu finala europskog Kupa kupova protiv norveškog Larvika 14. svibnja u Koprivnici, dok je uzvrat sedam dana kasnije u Norveškoj.

ZAGREB - Najveće novosti u "Odluci o izmjenama i dopunama Statuta HOO" odnose se na to da u svim poslovima HOO zastupaju predsjednik i glavni tajnik, a u stalna radna tijela Skupštine, pored odbora lokalnih športskih zajednica, odbora neolimpijskih športova i odbora olimpijskih športova uvodi se i odbor zimskih olimpijskih športova, rečeno je danas na Skupštini nacionalnih športskih saveza. Dopredsjednik HOO-a i predsjedavajući Skupštine nacionalnih športskih saveza Stojko Vranković istaknuo je da će se povećati i broj članova Vijeća HOO-a sa sadašnjih 13 na 17 članova, a bit će povećan i broj žena u Vijeću sa dvije na tri. Novim Statutom je predviđeno da zaposlenici HOO-a više ne mogu biti birani u Skupštinu HOO-a. Istodobno je dana veća samostalnost nacionalnim športskim savezima u opozivu svojih članova u Općoj skupštini HOO-a, koja će se, po predloženim promjenama, zvati Skupština HOO-a. Konačni tekst "Odluke o izmjenama i dopunama Ssatuta HOO-a" donijet će Vijeće HOO- na sjednici zakazanoj za 28. travnja, a njegovo usvajanje očekuje se na Općoj skupštini HOO-a 11. svibnja 2005. godine.

ZAGREB - Na XV mediteranskim igrama, što će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati u španjolskoj Almeriji, hrvatska delegacija mogla bi brojati čak 335 članova, što je za 40 posto više nego na Mediteranskim igrama u Tunisu prije četiri godine kad ih je bilo 223, rečeno je danas na konstituirajućoj sjednici Odbora za olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora koja je održana pod predsjedanjem Goranka Fižulića prije sjednice Skupštine olimpijskih sportova. Predsjednik Odbora i dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić, nakon davanja pozitivne ocjene o nastupima naših mladih sportaša na multisportskim natjecanjima, rekao je da nije bio proveden javni natječaj kod kupnje opreme za ta natjecanja što je HOO kao korisnik državnog proračuna bio dužan provesti. Ocjenjujući vrlo dobrim projekt nastupa naših sportaša na Mediteranskim igrama u Almeriji, kojeg je pripremio Ured za olimpijski program, članovi Odbora složili su se da su Mediteranske igre natjecanje primjereno hrvatskom sportu i da treba nastojati da na njih ide što više posebno mladih i perspektivnih sportaša.

RIM - Talijanski državni tužitelj Raffaele Guarinello izvijestio je talijansko ministarstvo zdravstva kako sumnja da se dopinška kontrola u talijanskoj prvoj nogometnoj ligi izvodi na nepravilan način. Prema Guarinellu sadašnji način obrade uzoraka urina nogometaša ne može otkriti eventualno prisustvo EPO-a. Zbog toga što uzorci nisu bili obrađeni na pravilan način, odnosno nisu bili zamrznuti na propisanu temperaturu, niti u jednom od njih 780 koliko ih je uzeto u sezoni 2003/04. nije otkriven EPO. EPO je sintetička bjelančevina koja pospješuje proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, te se vrlo lako otkrije u urinu ukoliko je on pohranjen na temperauri od 4 stupnja Celzija, dok na sobnoj temperaturi vrlo brzo iščezne.

TALLINN - Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) je na sastanku u Tallinnu odlučio kako će se finale Lige prvaka sljedeće godine igrati na Stade de Franceu u Parizu, dok će domaćin finalnog dvoboja 2007. biti Olimpijski stadion u Ateni. Također, na sastanku IO-a UEFA-e izabrani su i gradovi domaćini finalnih dvoboja Kupa UEFA za sljedeće dvije godine. Tako će se 2006. godine završni dvoboj igrati u Eindhovenu, a 2007. u Glasgowu. Usto, na sastanku u Tallinnu donesena je i odluka da od 2008. godine klubovi koji nastupaju u eurokupovima moraju na popisu od 25 registriranih igrača imati najmanje osam iz države iz koje dolaze.

BUKUREŠT - Službeni spiker višestrukog rumunjskog nogometnog prvaka Steaue kažnjen je sa 10 milijuna leja zbog rasističkih komentara tijekom utakmice rumunjskog prvenstva protiv Rapida iz Bukurešta. Također, kažnjena je i Steaua sa 40 milijuna leja (nešto više od tisuću eura) zbog rasističkog vrijeđanja igrača Rapida od strane navijača.

BUENOS AIRES - Legendarni argentinski nogometni trener Luis Cesar Menotti (66), koji je kao izbornik odveo Argentinu do naslova svjetskog prvaka 1978. godine, podnio je ostavku na mjesto trenera Independientea nakon samo devet utakmica provedenih na klupi. Pod Menottijevim vodstvom Independiente je ostvario tek dvije pobjede, te se nalazi na 15. mjestu argentinskog prvenstva koje broji 20 klubova. Menotti je za neuspjeh okrivio političke borbe u klubu, jer su za nedjelju zakazani izbori za novoga predsjednika.

LONDON - Austrijski vozač Alexander Wurz zamijenit će ozlijeđenog Juana Pabla Montoyu u bolidu McLaren-Mercedesa na Velikoj nagradi San Marina ovoga vikenda. Iako je Montoyu na posljednjoj utrci u Bahreinu vrlo dobro zamijenio Španjolac Pedro de la Rosa koji je osvojio peto mjesto, ovoga puta priliku će dobiti Wurz koji je službeno rezervni vozač u McLarenu. Wurz nije vozio u Bahreinu jer je imao problema sa smještajem u kokpit bolida, no to je, čini se, do utrke u Imoli riješeno.

ZAGREB - Međunarodni rukometni savez (IHF) je za najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2004. proglasio njemačkog vratara Henninga Fritza iz THW Kiela i posmrtno Mađaricu Aniti Kulcsar, koja je u siječnju poginula u prometnoj nesreći. Glasovalo je 40.000 osoba preko web-stranice IHF-a i njegovog partnera Adidasa. Fritz je prvi vratar koji je proglašen rukometašem godine, a dobio je 38.5 posto glasova isred Španjolca Juana Garcie (17.2), dok je treći u izboru bio hrvatski rukometaš Mirza Džomba sa 9.7 posto glasova, a četvrti prošlogodišnji laureat Ivano Balić (9.2). Kod rukometaša su glasove još dobili Mađar Carlos Enrique Reinaldo Perez (8.5), Islanđanin Olafur Stefansson (7.1) i Nijemac Christian Schwarzer (6.1). Kod rukometašica je Kulcsar dobila čak 68 posto glasova, a druga i treća su Dankinje Katrine Freulund (8.8) i Rikke Schmidt (6.4), a potom slijede Francuskinja Véronique Pecqueux Rolland (4.7), Ukrajinka Marina Vergeljuk (2.4), te Južnokorejanke Sang Eun Lee (2.0) i Sun-Hee Woo (1.8).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙