FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U Novinarskome domu u Zagrebu u petak su na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost brojnih novinara, sportaša te najviših sportskih dužnosnika na čelu s predjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom i pomoćnicom ministra za sport Romanom Caput - Jogunicom, uručene tradicionalne godišnje i nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Nagradu za životno djelo dobili su novinar Večernjeg lista Branko Vukina, Fredi Kramer iz Hrvatskog radija, te snimatelj Hrvatske televizije Božo Jovanović. Godišnju nagradu za pisano novinarstvo dobio je Dražen Pinević iz Sportskih novosti, dobitnik priznanja za radijsko novinarstvo je Krešimir Čampa sa Hrvatskog radija, a za TV-novinarstvo Željko Vela sa Hrvatske televizije. Urednik godine je Robert Šola iz Večernjeg lista, a nagradu za fotoreportera dobio je Damir Senčar iz FAH-a. Žiri HZSN-a odlučio je nagradu za najbolju press-službu u protekloj godini dodijeliti Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) za projekt Olimpijskih igara u Ateni, koju je vodio Damir Tabaković, dok su priznanje za izdavaštvo dobili Zoran Kovačević i Milorad Bibić za knjigu "Novoselova zlatna košarka".

Već tradicionalno HZSN dodjeljuje i nagradu za suradnju s medijima koja je za 2004. pripala tenisaču Ivanu Ljubičiću. Na svečanosti koju je vodio novinar RTL-a Igor Jagić odano je i priznanje novinarskoj legendi Hrvatske televizije Milki Babović za 55 godina novinarskoga rada.

ZAGREB - Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je milanski Inter zbog divljanja navijača tijekom uzvratnog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka protiv Milana sa šest utakmica igranja pred praznim tribinama, te sa 300.000 švicarskih franaka. Utakmica između Intera i Milana u utorak je prekinuta u 73. minuti pri vodstvu Milana 1-0 nakon što su navijači Intera bacili na desetke baklji u teren, a jedna od njih pogodila je vratara Milana Didu u rame. Dvoboj je registriran pobjedom Milana 3-0.

MILANO - Talijanski nogometni prvoligaš Inter na indirektan se način pokušava distancirati od svojih navijača, koji su izazvali prekid uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv AC Milana. Inter je pokrenuo odštetni zahtjev protiv jednog navijača, kojeg talijanska policija sumnjiči za bacanje baklji i petardi na spomenutoj utakmici. Navijač se nalazi u pritvoru.

"Ovaj potez Intera vrlo je znakovit. To znači da se klub distancira od svojih navijača", izjavio je javni tužitelj Fabio Roia, dodavši kako je to prvi ovakav slučaj u talijanskom nogometu.

LONDON - Američki bogataš Malcolm Glazer ne odustaje od namjere da postane većinski vlasnik engleskog premierligaša Manchester Uniteda. Glazer je vlasnik 28 posto dionica Manchester Uniteda i već je dva puta pokušao steći većinski udjel, ali mu nije uspjelo. Magazin "Forbes" tvrdi da je Glazer spreman platiti 800 milijuna funti kako bi postao većinski vlasnik dvostrukog prvaka Europe. Glazer je vlasnik NFL momčadi Tampa Bay Buccaneers.

MONTE CARLO - Niz pobjeda Rogera Federera nakon poraza u polufinalu Australian Opena zaustavljen je na brojci 25. U četvrtfinalu 2.178 milijuna eura vrijednog ATP turnira iz "Masters serije" u Monte Carlu bolji od Federera je sa 6-7 (1), 6-2, 7-6 (8) bio 18-godišnji francuski kvalifikant Richard Gasquet. Odlučujuća igra meča donijela je pregršt uzbuđenja, Federer je imao tri meč-lopte, ali mladi Francuz je uspio spasiti sve tri prilike prvoga tenisača svijeta za prolazak u polufinale, te potom na svoju treću meč-loptu pogoditi bekhend paralelu za veliku pobjedu. Gasquet je, naime, u trećem setu servirao za meč pri vodstvu 5-3 i imao dvije meč-lopte koje je Federer uspio spasiti i dovesti meč do odlučujuće igre. Zanimljivo, ovo je tek prvi ATP turnir ove godine na kojemu se Gasquet probio do glavnog ždrijeba.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Richard Gasquet (Fra) - Roger Federer (Švi/1) 6-7 (1), 6-2, 7-6 (8)

Guillermo Coria (Arg/6) - David Ferrer (Špa) 3-6, 6-4, 6-3

Juan Carlos Ferrero (Špa) - Filippo Volandri (Ita) 6-2, 6-3

Rafael Nadal (Špa/11) - Gaston Gaudio (Arg/4) 6-3, 6-0

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙