FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

VALENCIA - Hrvatski tenisač Ivo Karlović izgubio je dvoboj 1. kola 319.000 eura vrijednog ATP turnira u Valenciji. Bolji od Karlovića je sa 7-6 (3), 6-2 bio Gruzijac Irakli Labadze.

ZAGREB - U novinarskom domu danas je javnosti predstavljena knjiga Jovana Kosijera i Danka Plevnika pod naslavom "Jedina all-star streetball utakmica u povijesti NBA", u kojoj su obnovljene uspomene na košarkašku utakmicu odigranu 2. lipnja 1964. u Karlovcu u kojoj su se najboljim igračima NBA lige suprostavili hrvatski košarkaši predvođeni Josipom Giusepeom Giergiom.

"Hvala autorima koji su mlađoj generaciji ostavili zapis o jedinstvenoj utakmici odigranoj prije 40 godina i u kojoj su NBA zvijede sa 110:65 pobijedili tada naše najbolje košarkaše, jer se sljedeći dvoboj naših i američkih košarkaša odigrao u nezaboravnom finalu olimpijskog turnira u Barceloni 1992. godine", rekao je na predstavljanju knjige predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić -Luce.

Odabrane citate o košarci koje je napisao eseist Veselko Tenžera pročitao je legendarni spiker Vladimir Mahovlić, koji je bio jedan od sudaca te utakmice, a nazočnima su se obratili i voditelj ureda za opće poslove Američkog veleposlanstva Gregory A. MacDonald te glavni tajnik hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

ZARAUTZ - Talijanski vozač Danilo Di Luca (Liquigas-Bianchi) pobjednik je prve etape biciklističke utrke "Kroz Baskiju" koja se boduje za "ProTour" vožene oko Zarautza u dužini od 133 kilometra. Di Luca je ciljem prošao u vremenu od 3:10:51 sati, a u sprintu je bio brži od Španjolaca Miguela Angela Martina Perdiguera (Phonak) i Alejandra Valverdea (Illes Balears) koji su bili drugi, odnosno treći. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević (Liquigas-Bianchi) ciljem je prošao kao 100. sa 21 sekundom zaostatka za Di Lucom, ali je napravio odličan posao diktirajući tempo na čelu glavne skupine sve do nekoliko kilometara prije cilja kako bi pripremio etapnu pobjedu za svog momčadskog kolegu.

MOSKVA - Izbornik ruske nogometne reprezentacije Georgij Jarcev podnio je ostavku na svoju dužnost u ponedjeljak, samo dva dana nakon što je za novoga predsjednika Ruskog nogometnog saveza izabran političar Vitalij Mutko.

"Mislim da nećemo žaliti za njim", rekao je Mutko nakon što je čuo za ostavku Jarceva.

Mutko je i prije no što je preuzeo mjesto predsjednika RFU-a izjavio kako su Jarcevu dani na ruskoj klupi odbrojani. Rusija se u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak an Svjetsko prvenstvo nakon polovice odigranih utakmica nalazi na trećem mjestu s tri boda zaostatka za Portugalom i Slovačkom.

LONDON - Engleski premierligaš Newcastle ekspresno je riješio slučaj tučnjave između suigrača Lee Bowyera i Kierona Dyera, koja se je dogodila pred kraj subotnje prvenstvene utakmice protiv Aston Ville u kojoj je Newcastle poražen 0:3. Glavnim krivcem Newcastle je označio Leeja Bowyera, kojeg je kaznio novčanim iznosom u vrijednosti šestotjedne plaće. Mediji procjenjuju da se radi o 250.000 funti. S druge strane Kieron Dyer neće biti kažnjen od strane kluba, budući da je procijenjeno kako se branio od Bowyerovog napada. Trener Newcastlea Graeme Souness izjavio je kako su uoči današnjeg treninga Bowyer i Dyer pružili ruke jedan drugome.

GLASGOW - Škotski nogometni sudac Mike McCurry (40) prošloga se vikenda zaredio za baptističkog svećenika. McCurry je svoju mladu misu imao u glasgowskoj crkvi Mosspark. Inače, McCurry već gotovo čitavo desetljeće ima znak Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), te je vodio brojne utakmice Lige prvaka i Kupa UEFA. Do sada je radio kao financijski direktor u jednoj velikoj tvrtki, na tom poslu je dao otkaz, ali je odlučio da će i dalje suditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙