FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

MOSKVA - Trener moskovskog Lokomotiva Jurij Sjomin novi je izbornik ruske reprezentacije, objavio je u ponedjeljak predsjednik Nogometnog saveza Vitalij Mutko. Sjomin naslijeđuje Georgija Jarceva, koji je početkom travnja dao ostavku. Prošle godine je s Lokomotivom osvojio naslov prvaka države. Reprezentaciju će voditi do kraja kvalifikacija za SP 2006. Ukoliko Rusija izbori odlazak u Njemačku Sjomin će vjerojatno ostati na kormilu nacionalne momčadi. No, očekuje ga težak posao. Nakon polovice kvalifikacija Rusija se nalazi na trećem mjestu u svojoj skupini, sa tri boda manje od Portugala i Slovačke. U posljednjem susretu odigrali su samo 1:1 protiv Estonije, a prije toga katastrofalno su izgubili od Portugala 1:7.

MADRID - Napadač španjolskog nogometnog prvoligaša Valencije i talijanski reprezentativac Marco Di Vaio udaljen je iz prve momčadi zbog nediscipline, rekao je trener Valencije Antonio Lopez. Razlog za kaznu Di Vaiu, inače najboljem strijelcu Valencije ove sezone, je "ponašanje nakon što je zamijenjen u nedjeljnoj utakmici protiv Mallorce". Di Vaio je, nakon što je zamijenjen početkom drugog poluvremena, vikao na trenera i uputio nedolične gestikulacije u njegovom smjeru.

"Ne volim kažnjavati igrače, ali ovo sam morao učiniti za dobrobit momčadi. Di Vaiov povratak u momčad ovisi o njegovom budućem ponašanju. Ne radi se o lošem dečku, ali neke se stvari ne mogu tolerirati", rekao je Lopez.

BERLIN - Nizozemski nogometni trener Dick Advocaat podnio je ostavku na mjesto trenera njemačkog prvoligaša Borussije iz Moenchengladbacha. Advocaat je na klupu Borussije stigao u studenom prošle godine, ali nije uspio unaprijediti igru momčadi, te se klub pet kola prije kraja prvenstva nalazi na 15. mjestu sa samo bodom više od zone ispadanja. Do kraja prvenstva momčad će voditi Horst Koeppel, dosadašnji trener amaterske momčadi Borussije.

LISABON - Aktualni europski nogometni prvak Porto za sljedeću je sezonu angažirao argentinskog veznjaka Lucha Gonzaleza, dosadašnjeg igrača River Plate. Gonzalez je s Portom potpisao petogodišnji ugovor, a u novom klubu će se pridružiti sunarodnjaku Lisandru Lopezu koji je za Porto potpisao prošloga tjedna. Porto je za Gonzaleza platio odštetu od 3.6 milijuna eura.

BERLIN - Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Brazilac Pele smatra da bi Franz Beckenbauer bio bolji izbor za predsjednika Uefe od Michela Platinija.

"Beckenbauer pred sebe može postaviti bilo koji cilj i na kraju će ga ispuniti. On je naprosto takav čovjek. Bio je uspješan igrač i trener, a sada je jedan od čelnih ljudi u organizaciji SP 2006.", izjavio je Pele za "Welt am Sonntag".

Sadašnjem predsjedniku Uefe Šveđaninu Lennartu Johanssonu mandat ističe sljedeće godine. Johansson, kao i Pele, drži da bi 59-godišnji Beckenbauer bio idealan izbor. Potporu Beckenbaueru dao je i predsjednik Fife Sepp Blatter.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙