FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 29. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 29. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

VELIKA GORICA - Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija upisala je i petu pobjedu u osmoj skupini kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo. Odabranici izbornika Slavena Bilića pobijedili su u dvoboju petog kola u Velikoj Gorici reprezentaciju Malte 1:0 (0:0). Strijelac jedinog pogotka bio je Tadić u 50. minuti utakmice. U drugom dvoboju iz skupine Mađarska je identičnim rezultatom porazila Bugarsku. Strijelac je bio Magasfoldi u 53. minuti. Hrvatska vodi na ljestvici sa 15 bodova, druga je Mađarska (9), a treća Švedska (9).

ZAGREB - U odgođenom susretu 23. kola košarkaške Goodyear lige Cibona VIP je u Zagrebu bez većih problema pobijedila Split Croatia osiguranje 89:76 (19:17, 24:16, 22:29, 24:14). Nakon 27 kola na ljestvici vodi Hemofarm (20-7), drugi je Reflex (19-8), treća Union Olimpija (19-8), na četvrtom i petom mjestu su beogradski klubovi Partizan (18-9) i Crvena zvezda (17-10), Cibona VIP (17-10) je šesta, Zadar (17-10) sedmi, dok trenutačno osmu poziciju, posljednju koja vodi na završni turnir drži Bosna (16-11). Pivovarna Laško je deveta (15-12), deseti je Geoplin Slovan (13-14), a zatim slijede Zagreb (10-17), Budućnost (9-18), Šibenka (9-18), Široki Hercegtisak (7-20), Split CO (5-22), dok je na začelju Helios Domžale (5-22).

AARHUS - Hrvatski stolnotenisači pobijedili su Bjelorusiju 3:1 i u srijedu će igrati protiv Norveške za deveto mjesto na Europskom prvenstvu u Aarhusu. U dvoboju bez naboja bodove za hrvatsku vrst upisali su Zoran Primorac i Jiang Weizhong. Bjelorusi su nastupili bez Vladija Samsonova kojeg su čuvali za obranu pojedinačnog naslova.

VILNIUS - Košarkaši Lietuvos Rytasa prvi su finalisti ULEB Kupa. Lietuvos je u uzvratnom dvoboju polufinala u Vilniusu pred 11.000 gledatelja pobijedio španjolsku Pamesu iz Valenciije 75:65 (12:16, 25:20, 21:16, 17:13) te tako nadoknadio dva koša zaostatka iz prve utakmice u kojoj je Pamesa slavila 77:75. Najzaslužniji za trijumf domaćina bili su Roberts Stelmahers (16 koševa, 6 asistencija), Tryrone Nesby (16) i Tomas Delininkaitis (12). Jedini igrač u redovima Pamese koji je ubacio više od deset koševa bio je Igor Rakočević (17). Fabricio Oberto je postigao tek osam koševa, a Antoine Rigaudeau šest koševa. U drugom polufinalnom susretu sastaju se grčki Makedinikos i Hemofarm iz Srbije i Crne Gore. Hemofarm je u prvoj utakmici slavio sa 107:84. Finale je na rasporedu 19. travnja u belgijskom Charleroi.

ZURICH - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) najavila je pokretanje istrage o neredima na utakmici Mali - Togo u afričkim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Utakmica je prekinuta u 90. minuti kada je tisuće gledatelja provalilo na teren u Bamaku nakon što je reprezentacija Toga postigla vodeći pogodak za 2:1. Više od 50.000 gledatelja na stadionu u glavnom gradu Malija nije moglo podnijeti još jedan neuspjeh svoje nacionalne selekcije, a policija je uz upotrebu sile i suzavca rastjerala navijače koji su potom u okolnim ulicama nastavili sa neredima i paljenjem vozila. Policija je priopćila da je najmanje 19 ljudi ozlijeđeno, no strahuje se da je broj daleko veći, jer je raspojasana gomila napala i bolničare koji su pružali pomoć unesrećenima.

AARHUS - U finalu Europskog prvenstva za stolnotenisače igrat će reprezentacije Austrije i Danske. Austrija je u polufinalu pobijedila Češku 3:2, dok su Danci istim rezultatom bili bolji od Rumunjske.

MILANO - Privatni zrakoplov u kojem su se nalazili vezni igrač Milana, Portugalac Rui Costa i njegova obitelj prinudno je sletio u milansku zrakoplovnu luku Malpensa zbog problema sa stajnim trapom. Prilikom leta prema Italiji mehanizam u stajnom trapu se pokvario i zrakoplov je morao sletjeti bez kotača. Zbog opasnosti koja je prijetila zrakoplovna luka je zatvorena na jedan sat, a vatrogasne službe su pistu prekrile pjenom kako bi smanjile mogučnost trenja i opasnost od izbijanja požara. Sletanje je uspješno obavljeno, a nitko od 11 osoba koliko ih se nalazilo u zrakoplovu nije ozlijeđen. "Sve je proteklo u najboljem redu. Sve službe odradile su posao bez pogreške i zrakoplov je uspješno prizemljen," kazala je glasnogovornica Malpense, Carla Fusati. Bivši portugalski reprezentativac vraćao se u Milan nakon odmora provedenog u egipatskom Sharm el Sheiku.

SDNEY - U prijateljskom susretu s kojeg je sav prihod namijenjen žrtvama tsunamija nogometna reprezentacija Australije je u Sydneyu pred 14.000 gledatelja pobijedila Indoneziju 3:0 (1:0). Pogotke za australsku vrstu postigli su Ante Miličić (25, 57) i David Zdrilić (85).

DUESSELDORF - Organizatori teniskog World Team Cupa, što će se od 15. do 21. svibnja održati u Duesseldorfu, posljednju, osmu pozivnicu uručili su Australiji. "Hewitt je trenutačno jedan od najboljih tenisača na svijetu, a i ostali Australci igraju atraktivan tenis," poručio je direktor turnira, Dietloff von Arnim. Osim Hewita za Australiju će igrati i Wayne Arthurs. Na Team Cupu nastupit će i Švicarska, koju će predvoditi prvi tenisač svijeta Roger Federer, SAD (Andy Roddick, Andre Agassi), Argentina (Guillermo Coria, David Nalbandian), Španjolska (Carlos Moya, Tommy Robredo), Rusija (Marat Safin, Mihail Južni), Švedska (Joachim Johansson, Thomas Johansson), Njemačka (Tommy Haas, Nicolas Kiefer), te branitelji naslova Čile (Nicolas Massu, Fernando Gonzalez).

LONDON - Vijay Sing i dalje se nalazi na prvom mjestu ljestvice najboljih svjetskih igrača golfa. Singh, koji je s Fiđija, vodi s prosjekom 12.29 bodova ispred Amerikanca Tigera Woodsa (12.09) i Južnoafrikanca Ernie Elsa (11.25). Amerikanac Fred Funk načinio je veliki skok. Pobjedom na turniru na Floridi napredovao je za 37 mjesta i sada je na 22. mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙