FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak se nastavlja suđenje optuženima za zločin na Ovčari

BEOGRAD,17. travnja 2005.(Hina) - U ponedjeljak se u Specijalnom suduza ratne zločine u Beogradu nastavlja suđenje optuženima za ratnizločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.
BEOGRAD,17. travnja 2005.(Hina) - U ponedjeljak se u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu nastavlja suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Optužnica za ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika iz vukovarske bolnice tereti bivšeg zapovjednika Teritorijalne obrane Vukovara i njegova zamjenika, Miroljuba Vujovića i Stanka Vujanovića, te pripadnike nekadašnje TO Jovicu Perića, Ivana Atanasijevića, Predraga Madžarca i Milana Vojnovića.

Prvotno optuženoj šestorci pridruženi su i pripadnici paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je u Šidu formirala Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja. Optuženi su zapovjednik te postrojbe Milan Lančužanin Kameni, te pripadnici Marko Ljuboja, Vujo Zlatar, Predrag Milojević, Goran Mugoša, Đorde Šošić, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba, supruga drugooptuženog Vujanovića i Predrag Dragović, dok je protiv 17. optuženog Milana Bulića, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, postupak nedavno razdvojen.

Svi optuženi su u obranama tvrdili da nisu krivi za zločin za koji su optuženi.

Prošloga tjedna Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu podiglo je optužnicu i protiv Saše Radaka zvanog "Cetinje", koji je uhićen 20. ožujka ove godine u Budvi, te predložilo sudskom vijeću da tu optužnicu pripoji postupku koji se već vodi protiv 17 optuženih za taj zločin. O tome će sudsko vijeće kojem predsjeda sudac Vesko Krstajić odlučiti u ponedjeljak.

Suđenje će trajati tjedan dana, a u nastavku dokaznog postupka, u kojem je dosad ispitano sedamdesetak svjedoka Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine, svoje dokaze bi trebala predložiti i obrana optuženih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙