FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Još jedan pripadnik "Leve Supoderice" optužen za Ovčaru

BEOGRAD,13. travnja(Hina) - Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine uBeogradu podiglo je u srijedu optužnicu protiv Saše Radaka za kaznenodjelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika na Ovčari, tepredložilo sudskom vijeću koje već vodi postupak protiv 17 optuženihza taj zločin da tom postupku pripoji i postupak protiv optuženogRadaka.
BEOGRAD,13. travnja(Hina) - Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu podiglo je u srijedu optužnicu protiv Saše Radaka za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika na Ovčari, te predložilo sudskom vijeću koje već vodi postupak protiv 17 optuženih za taj zločin da tom postupku pripoji i postupak protiv optuženog Radaka.

MUP Crne Gore uhitio je Radaka, koji je ujesen 1991. godine bio pripadnik dobrovoljačke postrojbe "Leva Supoderica", 20. ožujka ove godine u Budvi, nakon čega je prebačen u Okružni zatvor u Beogradu, te je protiv njega provedena istraga, nakon koje je i optužen.

Uhićeni Radak je od prosinca 2003. godine je na listi osoba za koje je Specijalno tužiteljstvo podnijelo zahtjev za provođenje istrage. Osim njega, prema tvrdnjama medija, u bijegu su još dvojica osumnjičenih, Damir Sireta i Milorad Pejić.

U dosadašnjem tijeku suđenja, koje je počelo 9. ožujka prošle godine, na optuženičkoj klupi nalazi se 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haaškog optuženika Vojislava Šešelja. Dvojica optuženih su u međuvremenu postali svjedoci-pokajnici, dok se jedan optuženi, Mirko Vojinović, ubio neposredno prije početka suđenja. Također, protiv optuženog Milana Bulića nedavno je, zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja, postupak razdvojen od optužnice protiv 16-oro suoptuženih.

O prijedlogu za spajanje postupka protiv Radaka s postupkom koji traje protiv 16 ranije optuženih sudsko vijeće Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu odlučit će 18. travnja, kada se nastavlja suđenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙