FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen još jedan osumnjičeni za zločin na Ovčari

BEOGRAD,21. ožujka 2005.(Hina) - Pripadnici MUP-a Srbije uhitili suSašu Radaka, još jednog osumnjičenika za ratni zločin na Ovčari 1991.godine, priopćilo je u ponedjeljak Specijalno tužiteljstvo za ratnezločine.
BEOGRAD,21. ožujka 2005.(Hina) - Pripadnici MUP-a Srbije uhitili su Sašu Radaka, još jednog osumnjičenika za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, priopćilo je u ponedjeljak Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine.

Uhićeni Radak, kojem je istražni sudac Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu odredio pritvor, od prosinca 2003. godine je na popisu osoba za koje je Specijalno tužiteljstvo podnijelo zahtjev za provođenje istrage. Osim njega, prema tvrdnjama medija, u bijegu su još dvojica osumnjičenih, Damir Sireta i Milorad Pejić.

Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine, kaže se u priopćenju, "ima saznanja da je Radak bio pripadnik dobrovoljačke jedinice 'Leva Supoderica', da je sudjelovao u premlaćivanju zatvorenika koji su bili prisiljeni da protrčavaju kroz špalir na ulazu u hangar na Ovčari, a postoji osnovana sumnja i da je sudjelovao u streljanju zarobljenika".

U dosadašnjem tijeku suđenja, koje je počelo 9. ožujka prošle godine, na optuženičkoj klupi nalazi se 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja. Dvojica optuženih su u međuvremenu postali svjedoci-pokajnici, dok se jedan optuženi, Mirko Vojinović ubio neposredno prije početka suđenja. Protiv optuženog Milana Bulića nedavno je, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, postupak razdvojen od optužnice protiv 16-oro suoptuženih.

Kako je neslužbeno najavljeno, nakon provedene istrage i eventualne optužnice protiv uhićenog Radaka, taj će postupak biti pripojen postupku koji se protiv 16 optuženih već vodi na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙