FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši dužnosnik Vlade Srbije optužio vlast da štiti ubojice

BEOGRAD,13. travnja(Hina) - Bivši šef Ureda za komunikacije srbijanskeVlade Vladimir Popović optužio je je u srijedu vlast,
BEOGRAD,13. travnja(Hina) - Bivši šef Ureda za komunikacije srbijanske Vlade Vladimir Popović optužio je je u srijedu vlast,

svjedočeći u postupku protiv optuženih za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, da štiti ubojice premijera, jer službeni Beograd nije ništa poduzeo u nalaženju jednog od optuženih za atentat koji je prije dva mjeseca lociran u Beču.

Prema riječima svjedoka Popovića pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, informaciju o tome da je Vladimir Milisavljević viđen u Beču dobio je od stranih obavještajnih službi, a jedan djelatnik Veleposlanstva SCG u Beču potvrdio mu je da su informacije o Milisavljevićevom boravištu i automobilu koji vozi proslijeđene Službi za informacije i dokumentaciju Ministarstva vanjskih poslova SCG, MUP-u Srbije, a o svemu je obaviješten i predsjednik Srbije Boris Tadić prilikom svog službenog posjeta Beču početkom ožujka ove godine.

"Prema mojim saznanjima, do optuženog Milisavljevića već je stigla informacija da se treba skloniti", kazao je Popović, te pokazujući u sudnici na optužene iza sebe dodao: "Ova vlast štiti ljude iza mojih leđa".

Popović bi trebao nastaviti svoje svjedočenje u četvrtak, iako nastavak suđenja za taj dan nije bio ranije predviđen. Postoji, međutim, mogućnost da nastavka suđenja ipak ne bude, s obzirom na to da su neki branitelji optuženih najavili da se neće pojaviti u četvrtak u Specijalnom sudu.

Iz sudnice je u srijedu, na zahtjev zastupnika obitelji ubijenog premijera Zorana Đinđića, udaljena Aleksandra Ivanović, supruga prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, a njeni će tjelohranitelji, po nalogu suda, biti ispitani u policiji, te im je naloženo da MUP-u podnesu izvještaj o incidentu u kojem je ona napala svjedoka Čedomira Jovanovića, bivšeg potpredsjednika Vlade Srbije. Sudsko vijeće, međutim, nije prihvatilo zahtjev da se Ulemekovoj supruzi trajno zabrani prisustvo suđenju.

Za ubojstvo premijera Đinđića, osim prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, optuženo je još 12 osoba, bivših pripadnika te postrojbe i članova kriminalnog "zemunskog klana". U bijegu je još sedam optuženih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙