FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 31. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 31. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

PULA - Nakon Hajduka, Rijeke i Varteksa plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa izborio je i Osijek. Nakon što je prvi susret završio bez pogodaka, Osijek je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala u Puli pobijedio Pulu 1856 rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Tokić u 46. minuti.

NYON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je menadžera engleskog premierligaša Chelsea, Josea Mourinha zabranom vođenja londonskog kluba na dvije utakmice, te novčanu kaznu u iznosu od 20.000 švicarskih franaka. Mourinho tako neće voditi Bluese na obje utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv munchenskog Bayerna, koje su na rasporedu 6. i 12. travnja. UEFA je kaznila Mourinha zbog lažnih izjava izrečenih nakon prve utakmice s Barcelonom u osmini finala elitnog europskog nogometnog natjecanja. Portugalac je nakon utakmice izjavio kako je u poluvremenu vidio trenera Barcelone Franka Rijkaarda kako izlazi iz svlačionice u kojoj se nalazio sudac Anders Frisk, zbog čega je švedski sudac u nastavku utakmice promijenio kriterij i počeo suditi za Barcelonu. Kasnije se pokazalo kako je Mourinho sve izmislio. UEFA je kaznila i londonski klub i to sa 75.000 švicarskih franaka, dok su pomoćni trener Steve Clark i jedan o čelnika kluba Les Miles, koji su podržali Mourinhovu priču, samo opomenuti.

KOPENHAGEN - Trojica proslavljenih bivših danskih nogometaša Peter Schmeichel, Brian Laudrup i Preben Elkjaer postali su ambasadori fondacije Hansa Christiana Andersena. Danski nogometaši su se tako ušli u društvo više od 160 slavnih osoba ambasadora fondacije ovog danskog književnika. Među njima su i brazilski nogometni virtuoz Pele, još uvijek aktivni branič talijanske reprezentacije Paolo Maldini i australska atletičarka Cathy Freeman. Hans Christian Andersen rođen je 2. travnja 1805. godine u Odenseu. U domovini se smatra tvorcem danske realistične proze. Njegova djela prevedena su na više od 80 jezika i bila su nadahnuće za stvaranje mnogih kazališnih djela, baletnih predstava, filmova, skulptura i slika. Važnija djela H. C: Andersena su: Pjesme; Pješačenje od Holmenskog kanala do istočnog rta Amagera; Bajke (9 knjiga); Pripovijesti; Nove bajke i priče; Slikovnica bez slika; Biti ili ne biti; Ružno pače (1843.); Carevo novo ruho (1837.); Snjeguljica (1844.); Crvenkapica (1843.); Mala princeza (1837.); Princeza na zrnu graška; Ashasver (drama); De to Baronesser (roman); Improvizator (roman)...

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) novčano je kaznila Everton i Middlesbrough zbog naguravanja igrača na njihovoj utakmicu u siječnju ove godine. Oba kluba uplatit će u blagajnu Saveza po 15.000 dolara. Gužva u kojoj je sudjelovalo desetak igrača započela je nakon što je napadač Evertona Duncan Duncan Ferguson oštro startao na vratara "Boroa", Mark Schwarzera. Bio je to signal za sveopće naguravanje, međutim sudac Dermot Gallagher nije isključio niti jednog igrača.

BARCELONA - Branič španjolske nogometne reprezentacij i Barcelone, Carles Puyol (26) pauzirat će najmanje dva tjedan zbog ozljede gležnja zadobivene u dvoboju protiv Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. "Puyol je dobio vrlo neugodan udarac u gležanj zbog čega će pauzirati najmanje desetak dana. Imao je sreće što se nije i teže ozlijedio," kazao je liječnik Barcelone, Lluis Til.

Barcelona se trenutačno nalazi na prvom mjestu prvenstva sa 68 bodova, 11 više od Real Madrida.

BREMEN - Branič danskog nogometnog prvoligaša Aarhusa, Leon Andreasen (21) sve je bliži prelasku u redove još uvijek aktualnog njemačkog prvaka Werder Bremena. Vodstvo Aarhusa za kapetana mlade danske reprezentacije traže 1.5 milijuna eura odštete. "Razgovore privodimo kraju i vjerujem kako ćemo uskoro zaključiti cijeli slučaj. Andreasen je pristao na našu ponudu i sada se moramo dogovoriti s njegovim klubom," kazao je sportski direktor Werdera, Klaus Allofs.

BERLIN - Napadač nogometne reprezentacije Gane, Isaac Boakye (23) produžio je ugovor s njemačkim bundesligašem Arminiom na još dvije godine i sada ga vjernost klubu iz Bielefelda veže do 2008. godine. "Nije bilo razloga da napustim ovaj klub, ovdje se osjećam super i vrlo brzo smo se dogovorili oko nastavka suradnje," kazao je Boakye, koji je u prvoj sezoni za Arminiu postigao 14 pogodaka, dok je ove sezone suparničke mreže tresao tek jednom. Arminia se trenutačno nalazi na 12. mjestu Bundeslige.

ZAGREB - Hrvatska Vlada suglasila se danas da se podnesu kandidature za održavanje europskih prvenstava u plivanju i streljaštvu, u Rijeci i Osijeku, 2008., odnosno 2009. Europsko prvenstvo u plivanju održalo bi se u Rijeci, u prosincu 2008., a Hrvatski plivački savez procjenjuje da bi prvenstvo okupilo oko 450 natjecatelja iz 45 zemalja. Hrvatski streljački savez zatražio je, i dobio Vladinu suglasnost, za podnošenje kandidature za organizaciju Europskog prvenstva u streljaštvu u Osijeku, 2009. Kao jedan od argumenta Savez je naveo i činjenicu da se Osijek potvrdio kao uspješan organizator velikih streljačkih natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙