FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte pale nakon dobitonosnih prodaja

LONDON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u petakza jedan dolar po barelu nakon dobitonosnih prodaja, no analitičariupozoravaju na strahove od uskog grla u opskrbi u drugom dijelu godinekoji zadržavaju interes spekulanata prikovan za tržište nafte.
LONDON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u petak za jedan dolar po barelu nakon dobitonosnih prodaja, no analitičari upozoravaju na strahove od uskog grla u opskrbi u drugom dijelu godine koji zadržavaju interes spekulanata prikovan za tržište nafte.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu na 56,42 dolara nakon što je u četvrtak dosegnuo rekordnih 57,60 dolara. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio na 55,01 dolar u odnosu na 56,15 dolara od prethodnog dana.

"Snažna potražnja za naftom u svijetu te za benzinom u SAD-u i dalje snažno podupiru spekulativne pozicije i smatramo da će vrlo vjerojatno cijene na kratki rok dosegnuti 60 dolara po barelu", ističe se u izvješću brokerske tvrtke Refco.

"Tržište je i dalje opsjednuto predodžbom da će stopa rasta potražnje u svijetu i ubuduće ostati tako visoka da će se relativno sporija stopa rasta proizvodnje pokazati nedovoljnom", napominje Refco.

Visoka razina cijena nafte snažnije dolazi do izražaja u krivulji ugovora o isporuci za predstojeće mjesece pa su u SAD-u pošiljke za kolovoz 1,50 dolara po barelu skuplje od pošiljki za travanj. "Strahovanja trgovaca usmjerena su na drugu polovinu godine", dodaje Refco.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙