FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZUSSB: ovogodišnja proljetna sjetva do sada najskuplja

OSIJEK, 13. travnja 2004. (Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonijei Baranje (ZUSSB) smatra da je ovogodišnja proljetna sjetva najskupljaod postanka RH te da zbog brojnih poskupljenja seljaci neće moćizasijati sve ono što su planirali, ocijenilo je danas u Osijekuvodstvo ove udruge.
OSIJEK, 13. travnja 2004. (Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) smatra da je ovogodišnja proljetna sjetva najskuplja od postanka RH te da zbog brojnih poskupljenja seljaci neće moći zasijati sve ono što su planirali, ocijenilo je danas u Osijeku vodstvo ove udruge.

Tajnik ZUSSB-a Stanko Zdravčević rekao je na konferenciji za novinare kako je, uz poskupljenje sjemenske robe, herbicida i nekih vrsta gnojiva, najveći problem poskupljenje "plavog dizela", koji je, kako kaže, za više od 50 posto skuplji u odnosu na prošlogodišnju sjetvu.

Zbog svega ovoga proljetna sjetva će, ovisno o pojedinim kulturama, biti prosječno za 25-30 posto skuplja od ostalih, a seljaci i dalje ne znaju po kojoj će se cijeni prodavati njihovi proizvodi.

Mislim da seljaci neće biti u mogućnosti posijati sve ono što su planirali, a da će i ono što budu posijali, zbog skupog goriva i manje potrošnje gnojiva biti nekvalitetno, ustvrdio je Zdravčević.

Od resornog Ministarstva ponovo je zatražio da se u Hrvatskoj počne planski proizvoditi, u skladu s potrebama države, ocijenivši da "onaj tko ne planira o poljoprivredi nema pojma, ili joj ne želi dobro".

Komentirajući provedbu zemljišne politike Zdravčević je ocijenio da ne bi trebalo raspisivati nove natječaje za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem do donošenja novoga zakona, koji je u pripremi.

Kazao je kako ima informacije da su neke parcele na osječkom području dosegnule enormne cijene od 5.500 do 6.000 kuna po hektaru te da će se od države zatražiti da se takvi natječaji ne provode, dok se ne usvoji novi zakon.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙