FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP: Oduzimanje zemlje poduzećima oduzima radna mjesta

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Udruga prehrambene industrije ipoljoprivrede pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) smatra da će seeventualnim prihvaćanjem izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednomzemljištu stvoriti štetni učinci po hrvatsku poljoprivredu, jer setime, ocjenjuju, omogućava nestručna i neodgovorna podjelapoljoprivrednog zemljišta i to onoga koje sada daje najveće prinose.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Udruga prehrambene industrije i poljoprivrede pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) smatra da će se eventualnim prihvaćanjem izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu stvoriti štetni učinci po hrvatsku poljoprivredu, jer se time, ocjenjuju, omogućava nestručna i neodgovorna podjela poljoprivrednog zemljišta i to onoga koje sada daje najveće prinose.

Udruga, u opširnom priopćenju kojeg potpisuje direktor Stipan Bilić, iznosi mišljenje da oduzimanje zemlje poduzećima znači i oduzimanje i radnih mjesta radnicima.

Poslodavci prehrambene industrije i poljoprivrede ističu da se u Hrvatskoj efikasna proizvodnja na europskoj razini odvija samo na posjedima koje obrađuju poljoprivredna poduzeća.

A upravo u uvjetima kada Hrvatska ovisi o uvozu poljoprivrednih proizvoda i hrane, poticanje domaće poljoprivredne proizvodnje nema izgleda ukoliko se ne poveća poljoprivredni posjed i produktivnost.

Današnji prosvjed seljaka u općini Dežanovac koji traže da se poljoprivredno zemljište, kojega danas poduzeće legalno koristi, zapošljava domaće ljude i ima na istome visoke prinose, oduzme tom poduzeću i dodjeli lokalnim interesentima, Bilić ocjenjuje "političkom aktivnošću potaknutom nadolazećim lokalnim izborima".

HUP podsjeća da već dugo potiče nužnost organiziranja jedinstvene krovne udruge seljaka koja će objektivno predstavljati interese seljaka te ističe spremnost na pružanje podrške u formiranju takve udruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙