FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS: Razlog Bartolčićeve smjene nije zbog potpore prosvjedima

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski seljaci (NHS)ustvrdili su danas da razlog zašto je jučer Vlada smijenila državnogtajnika Ministarstva poljoprivrede Josipa Bartolčića nije zbog kako jeobrazloženo njegovog sudjelovanja u prosvjedu seljaka i blokadidržavnih cesta u Dežanovcu i Končanici već da je riječ o HDZ-ovojkadrovskoj politici ili mogućem tajnom dogovoru HSS-a i HDZ-a
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) ustvrdili su danas da razlog zašto je jučer Vlada smijenila državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede Josipa Bartolčića nije zbog kako je obrazloženo njegovog sudjelovanja u prosvjedu seljaka i blokadi državnih cesta u Dežanovcu i Končanici već da je riječ o HDZ-ovoj kadrovskoj politici ili mogućem tajnom dogovoru HSS-a i HDZ-a

"Predsjednik Vlade Ivo Sanader vjerojatno ima svoje razloge za smjenu državnog tajnika, u pozadini se vjerojatno krije ili kadrovska politika HDZ-a ili tajni dogovor HDZ-a i HSS-a u Bjelovarskoj županiji", rekao je predsjednik Kluba osnivača NHS-a Vladimir Novotny na konferenciji za novinare ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede.

"Smjenu svog državnog tajnika pripisivati nekom suradnjom ili organizacijom prosvjeda sa NHS-om smatramo neukusnim ili neozbiljnim od Vlade", rekao je.

Podsjetio je da je NHS prije mjesec dana tražio smjenu Nadzornog odbora poduzeća "Zdenka" iz Velikih Zdenaca kojemu je Bartolčić bio predsjednik, iz čega je, ustvrdio je, vidljivo da su s Bartolčićem bili u nekoj vrsti sukoba.

Inače, na konferenciji za novinare predsjednik udruge NHS-a Mato Mlinarić naveo je da se vrlo jaki lobiji zalažu da bivši komunistički kombinati prežive, da ih za jednu kunu kupe neki državni moćnici i da potom tu zemlju prodaju kad Hrvatska uđe u EU.

Najavio je da će NHS, ukoliko u roku od 14 dana ne dođe do rješavanja problema ponovno biti prisiljeni organizirati prosvjede i pozvati sve druge udruge na radikalnije mjere, jer kako je rekao, od zemlje koja je njihovim djedovima oteta prije 40 godina neće odustati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙