FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

SPLIT - U Hajduku je danas i službeno potvrđena sinoćnja odluka Uprave o smjeni trenera Blaža Sliškovića i imenovanju Igora Štimca na njegovo mjesto. Momčad će do kraja sezone voditi Igor Štimac uz asistenciju Petra Nadoveze, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Hajduka Branko Grgić.

"Nakon gubitka dviju utakmica i gubitka bodova, željeli smo prozvesti određeni šok kod igrača, upravo smjenom trenera. Uvijek je nakon takvog šoka Hajduk bio jači, pa to očekujemo i sada. Rješenje smo tražili unutar kuće i najlogičnije je bilo da sportski direktor (Štimac), koji je i participirao u prvoj stručnoj ekipi preuzme kormilo uz asistenciju iskusnog stručnjaka kao što je Petar Nadoveza. Sve te funkcije u klubu obnašat će se do lipnja, mjesto sportskog direktora preuzet će Fredi Fiorentini, a svi članovi Uprave u tome će mu pomagati. Svatko od nas participirat će onoliko koliko može", kazao je Grgić.

Novi, privremeni trener Igor Štimac kazao je kako će mu prvi potez biti današnji trening u 17 sati na kojemu će od igrača zatražiti poštivanje određenih normi ponašanja i odnosa prema treningu.

"Igrat će samo najzdraviji, najspremniji i koji to zasluže na treningu. Ne zanima me ime i prezime ni jednog pojedinca, nitko neće imati popust ni kredit ni slične stvari. Igrači od danas nemaju šta pričati i davati izjave za novine, jer sve ono što bude u svlačionici tu će morati ostati. Čeka ih težak, težak rad", poručio je Štimac.

Smijenjeni trener Blaž Slišković rekao je kako ne treba zaboraviti da je Hajduk u samo nekoliko mjeseci pod njegovim vodstvom iz nezavidne situacije u kojoj je bio došao do prvog mjesta.

"Mislim da je to rezultat rada cjelokupnog stručnog stožera. Mjesto koje Hajduk sada zauzima je jamstvo da će zadržati bodovnu prednost, ako ne i povećati je. Ako osvoji i Kup sigurno ću biti još zadovoljniji nego u ovom trenutku kada napuštam Hajduk", rekao je Slišković.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je u ponedjeljak dobio novoga sponzora nakon što je u zagrebačkome hotelu Westin potpisan sponzorski ugovor sa tvrtkama P.Z. Auto, generalnim uvoznikom vozila marke Wolkswagen, te Porsche leasingom, tvrtkom specijaliziranom za financiranje vozila iz VW koncerna. Tako će HOO odsad koristiti vozila marke Volkswagen, koje je i službeno vozilo Olimpijskih igara u Pekingu, u čemu ima dosta znakovitosti, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, dodavši kako će ovim ugovorom biti riješene sve potrebe HOO-a za vozilima.

On je naglasio kako će ugovorom po prvi puta biti otvorena mogućnost da i nacionalni sportski savezi kupe nova vozila na leasing, uz značajan popust i bez učešća, a isto će biti omogućeno i hrvatskim olimpijcima. HOO će uštedjeti i priličan novac jer će prodati sva vozila koja su dosad koristili, kazao je Mateša. HOO je na korištenje dobio devet automobila, a ugovor vrijedi do 31. prosinca 2008. Ugovor su potpisali v.d. glavnog tajnika HOO Josip Čop, voditelj marke VW u P.Z. Autu Ivo Ivančević, te predstavnica Porsche leasinga Sanda Brezak.

NYON/ZAGREB - U Sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u švicarskom Nyonu u ponedjeljak je obavljen ždrijeb prva tri kola Intertoto kupa u kojemu će sudjelovati i dva hrvatska kluba. Kako nacionalna prvenstva, a time i imena klubova još nisu poznati, ždrijeb je obavljen po zemljama pa će tako bolje plasirani hrvatski predstavnik u 1. kolu igrati momčadi iz Albanije, a onaj slabije plasirani sastat će se sa slovenskim predstavnikom. Prvi susreti igraju se 18. i 19. lipnja u Albaniji i Hrvatskoj, a uzvrati su 25. i 26 lipnja.

Pobjedom protiv Albanaca prvi hrvatski predstavnik bi u 2. kolu išao na boljega iz dvoboja finskog i islandskog kluba, a drugi na pobjednika susreta između ciparskog i rumunjskog predstavnika. Termini drugoga kola su 2. i 3. srpnja, te 9. i 10. srpnja. U trećem kolu koje se igra 16. i 23. srpnja u ždrijeb ulaze i klubovi iz liga "petice", a bilo koji od naših predstavnika koji prođe prva dva kola ih izbjegavaju.

ZAGREB - Trener Bayerna, Felix Magath, potvrdio je liječničku informaciju prema kojoj su se oporavila oba napadača muenchenskog kluba, koji zbog ozljeda prošlog tjedna nisu bili u postavi momčadi kad je u Londonu igrala prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka s Chelseajem (2:4). Peruanac Claudio Pizarro i Nizozemac Roy Makaay spremni su za uzvrat s londonskim klubom koji se igra ovog utorka. Uz njih u Magathovoj momčadi, koja će na svom stadionu u Muenchenu pokušati nadoknaditi minus od dva pogotka, bit će i igrač sredine terena Martin Demichelis, koji zbog suspenzije nije mogao igrati na Stamford Bridgeu.

LONDON - Šanse Liverpoola u prolaz u polufinale Lige prvaka bitno su umanjene nakon što na uzvrat u Torino protiv Juventusa neće putovati kapetan Steven Gerrard, koji je u subotu ozlijedio prepone. Engleski reprezentativac je u zadnjim minutama susreta protiv Manchester Citya osjetio bol u aduktoru, a umjesto u Italiju, Gerard će ostati u Liverpoolu gdje će se liječiti. Prema prvim prognozama mogao bi zaigrati već u subotu kada na Anfield dolazi Tottenham Hotspur.

LONDON - Međunarodni atletski savez (IAAF) namjerava izmijeniti pravilo oko nepravilnog starta u trkačkim disciplinama. Prema prijedlogu novog pravila više neće biti upozorenja, već će se svaki pogrešan start sankcionirati diskvalifikacijom.

"Prijedlog za izmjenu ovog pravila donesen je kako bi se onemogućilo trkače koji namjerno prvi put pogrešno startaju kako bi psihički utjecali na svoje suparnike", rekao je glavni tajnik IAAF-a Istvan Gyulai.

Ovaj prijedlog trebao bi biti prihvaćen ili odbačen na Kongresu IAAF-a u Helsinkiju uoči ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

ZAGREB - Zagrebački Dom sportova bit će od 8. do 14. ožujka 2006. godine domaćin Otvorenom prvenstvu Europe u kuglanju na ledu, popularnog icestocka. Tim povodom Zagreb je u ponedjeljak posjetio predsjednik Svjetske federacije (IFE) Manfred Schafer koji je izrazio zadovoljstvo mogućnostima koje pruža Doma sportova, a posebno je bio impresioniran blizinom hotela. Inače, ovaj kod nas mladi sport popularan je u Europi, a Svjetska federacija broji 37 nacija. Natjecanja se održavaju pojedinačno i ekipno na ledenoj stazi (28 metara dugačkoj i tri metra širokoj) bacajući disk sa ručicom. Zimi disk ima gumeni, a ljeti za asfalt plastični podložak.

RALEIGH - Nekadašnji NFL igrač Al Lucas (26) preminuo je na terenu tijekom utakmice Arena Football League, lige nižeg ranga američkog nogometa, nakon što mu je puknula kralježnica. Lucas je sagnuo glavu upravo u trenutku kada se sudario s dvojicom protivničkih igrača, te je pao na tlo i ostao nepomičan. Nastojanja liječnika da ga ožive nisu bila uspješna. Ovo je prvi smrtni slučaj u 20-godišnjoj povijesti Arena Football League.

TEHERAN - Iranska vlada službeno je optužila teheransku policiju za smrt šest navijača u izgredima prošlog mjeseca tijekom izlučne nogometne utakmice Iran - Japan. Vladin glasnogovornik Abdollah Ramazanzadeh kazao je kako su navijači jednostavno pregaženi na putu prema glavnom izlazu teheranskog stadiona Azadi, koji je blokirao policijski helikopter. Kako helikopter pripada policiji, odgovornim za tragediju smatramo šefa policije, dodao je glasnogovornik, izravno optuživši teheranskog policijskog načelnika Mortezu Talaia, koji je već dao svoj iskaz. Na stadionu je bilo čak 100.000 ljudi, a u stampedu pred izlazom teško je ozlijeđeno 40 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙