FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

AARHUS - Aktualne europske prvakinje u konkurenciji parova Tamara Boroš i Mihael Steff plasirale su se u polufinale Europskog prvenstva u stolnom tenisu u danskom Aarhusu. Hrvatsko - rumunjski par pobijedio je u dvoboju četvrtfinala Mađarice Mariu Fasekas i Georginu Potu 4:1 (10:12, 11:9, 11:9, 11:5, 11:7). Za mjesto u finalu najbolja hrvatska stolnotenisačica i njezina rumunjska partnerica borit će se protiv talijanskog para Nikolete Stefanove i Wenling Tan-Monfardini, koje su u četvrtfinalu porazile Bjeloruskinje Tatjanu Kostrominu i Viktoriju Pavlovič 4:1.

AARHUS - Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš nastavila je nizati pobjede na Europskom prvenstvu u danskom Aarhusu. Nakon što je s Rumunjkom Mihaelom Steff izborila plasman u polufinale parova, Tamara se plasirala i u četvrtfinale pojedinačne konkurencije. U susretu osmine finala pobijedila je Mađaricu Mariu Fazakas 4:1 (11:7, 11:9, 17:15, 5:11, 11:7). Boroš će u četvrtfinalu igrati protiv Njemice Nicole Struse.

AARHUS - Jedini preostali hrvatski stolnotenisač u pojedinačnoj konkurenciji, Zoran Primorac uspio se plasirati u osminu finala Europskog prvenstva u danskom Aarhusu. Primorac je u dvoboju trećeg kola pobijedio Zhe Fenga iz Bugarske 4:1 (11:8, 11:4, 11:1, 10:12, 11:5). Primorac će u osmini finala igrati protiv Austrijanca Werner Schlagera.

AMSTERDAM - Bivši strateg nogometne reprezentacije Nizozemske, Real Madrida i Ajaxa, Nizozemac Leo Beenhakker (62) izabran je za novog izbornika reprezentacije Trinidad i Tobaga. Beenhakker je na novoj dužnosti zamijenio Bertillea St Claira, koji je dobio otkaz nakon loših rezultata u finalnoj skupini CONCACAF kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj. Trinidad i Tobago trenutačno se nalazi na posljednjem, šestom mjestu s jednim bodom. Na prvoj poziciji je Meksiko sa sedam, dok SAD na drugom mjestu ima šest bodova.

Osim nizozemsku reprezentaciju, Real Madrid i Ajax, Beenhakker je trenirao i Feyenoord, Real Zaragozu, Volendam, Grasshoppers, meksičku Americu, Istanbulspor, Guadalajaru, Vitesse i reprezentaciju Saudijske Arabije.

GLASGOW - Vezni igrač škotskog nogometnog prvoligaša Celtica, Brazilac Juninho najavio je povratak u domovinu u redove Palmeirasa. Brazilac je nezadovoljan pozicijom koju ima u Celticu i želi što prije napustiti klub. "Već sam razgovarao s čelnicima kluba i sve im objasnio," kazao je Juninho, koji je u Celtic došao u kolovozu ove godine iz Middlesbrougha. Prvi nastup u "zeleno-bijelom" dresu Juninho je imao u kolovozu prošle godine, no od tada je prikupio tek 13 nastupa. Menadžer Celtica Martin O'Neill razočaran je što Brazilac želi napustiti klub, no nema ga namjeru tjerati da ostane na Celtic Parku. "Razočaran sam njegovom odlukom, međutim Juninho nije zatvorenik ovog kluba, ako želi napustit Celtic može to učiniti," poručio je O'Neill.

BAMAKO - Nakon velikih navijačkih nereda u Bamaku, zbog koji je prekinuta utakmica afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Mali - Togo, predsjednik Malija Amadou Toumani Toure uručio je otkaze trojici policijskih čelnika. Toure je smijenio čelnike nacionalne policije, žandarmerije i tajne službe, zbog loše organizacije utakmice. Utakmica je prekinuta u 90. minuti kada je tisuće gledatelja provalilo na teren nakon što je reprezentacija Toga postigla vodeći pogodak za 2:1. Više od 50.000 gledatelja na stadionu u glavnom gradu Malija nije moglo podnijeti još jedan neuspjeh svoje nacionalne selekcije, a policija je uz upotrebu sile i suzavca rastjerala navijače koji su potom u okolnim ulicama nastavili sa neredima i paljenjem vozila. Policija je priopćila da je najmanje 19 ljudi ozlijeđeno, no strahuje se da je broj daleko veći, jer je raspojasana gomila napala i bolničare koji su pružali pomoć unesrećenima. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) najavila je pokretanje istrage o neredima.

LONDON - Branič portugalske nogometne reprezentacije i londonskog Chelsea, Paulo Ferreira (26) morat će na operaciju stopala zbog ozljede koju je zadobio u dvoboju protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. "Nažalost, Ferreira je slomio jednu kost u stopalu i mora na hitnu operaciju. Za njega je ova sezone možda završila," kazao je doktor Bluesa, Bryan English. Lidera engleskog prvenstva u subotu očekuje gostujući dvoboj protiv Southamptona.

MADRID - Napadač brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida, Ronaldo odgodio je povratak u Madrid zbog obiteljskih problema. "Il fenomeno" se nakon ogleda u Urugvaju u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, zajedno s Robertom Carlosom trebao vratiti u Madrid, međutim zatražio je čelnike Real Madrida da produži svoj boravak u domovini. Napadač Selecaoa i "Kraljevskog kluba" u siječnju ove godine također je nakon reprezentativnih obveza produžio boravak u Brazilu. Razlog je bila bolest jednog od članova obitelji. "Ronaldo nije pojasnio o kakvim se problemima radi, niti je kazao kada će doći," kazao je trener "Kraljevskog kluba" Wanderlay Luxemburgo. Real Madrid u nedjelju gostuje kod Albacetea.

MADRID - Napadač engleskog nogometnog premierligaša Birmingham Citya, Urugvajac Walter Pandiani najavio je kako se nakon isteka posudbe na koncu ove sezone nema namjeru vratiti u redove Deportiva. "Nema šanse da se vratim u Deportivo. Imam dovoljno ponuda i vjerujem kako ću lako pronaći novi klub ukoliko me Birmingham više ne želi," kazao je Pandiani, kojeg s Deportivom veže ugovor do srpnja 2007. godine. Deportivo je posudio Pandiania Englezima nakon što se ovaj posvađao s trenerom Javierom Iruretom i kada je postalo jasno kako je normalna komunikacija između njih nemoguća. "Nema tih novaca za koje bi se vratio u Deportivo. Odlično se osjećam u Birminghamu," dodao je Urugvajac, koji je u dresu Birminghama postigao dva pogotka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙