FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno savjetovanje predškolskih sindikata

CRIKVENICA,10. travnja 2005.(Hina) - Trodnevno stručno savjetovanje zasindikalne povjerenike, članove sindikata, ravnatelje, tajnike ivoditelje računovodstva u organizaciji Sindikata radnika upredškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske završilo je danas uCrikvenici.
CRIKVENICA,10. travnja 2005.(Hina) - Trodnevno stručno savjetovanje za sindikalne povjerenike, članove sindikata, ravnatelje, tajnike i voditelje računovodstva u organizaciji Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske završilo je danas u Crikvenici.

Savjetovanje je popratila svečanost u povodu 15. obljetnice osnutka toga sindikata te izborna skupština na kojoj su članovi sindikata izglasovali povjerenje sadašnjoj predsjednici Boženi Strugar, koja će tu dužnost obnašati i u iduće dvije godine.

Po sindikalnom Statuta, naime, predsjednica se bira svake četiri godine, a nakon dvije godine mandata provjerava se ima li potporu članstva.

Na seminaru je bilo riječi o odredbama Zakona o radu, važnosti sindikata i sindikalnog povjerenika u poštivanju prava radnika po tom zakonu, kršenju radnih prava i tripartizmu u demokratskim radnim odnosima, važnosti sindikalnog organiziranja te načelno o kolektivnom pregovaranju i potpisivanju kolektivnog ugovora kao najvažnije sindikalne uloge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙