FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat zaštitara: preispitati zakone o uporabi oružja

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata hrvatskihzaštitara i čuvara Milan Marić u današnjem priopćenju navodi kako jezbog sve češćih organiziranih pljačka, provala i krađa potrebnopreispitati zakone o uporabi vatrenog oružja zaštitara.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata hrvatskih zaštitara i čuvara Milan Marić u današnjem priopćenju navodi kako je zbog sve češćih organiziranih pljačka, provala i krađa potrebno preispitati zakone o uporabi vatrenog oružja zaštitara.

Bilo bi korisno da zaštitar prije uporabe vatrenog oružja može upotrijebiti neko drugo sredstvo za onesposobljavanje napadača, navodi se u priopćenju objavljenu u povodu jučerašnjega teškog ranjavanja mladića, na kojeg je zaštitar pucao u krugu Robnih terminala u Zagrebu.

Zaštitar je zbog toga osumnjičen za pokušaj ubojstva, a MUP je utvrdio da u tom slučaju nije bilo zakonske osnove za uporabu vatrenog oružja.

"Taj slučaj pokazuje da je najgora mogućnost kad zaštitaru ostaje samo oružje kao sredstvo koje po vlastitoj procjeni može uporabiti prema drugim osobama", kaže se u priopćenju.

Upozorava se i da je potrebna bolja izobrazba zaštitara te povremena provjera njihova znanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙