FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS protiv ministara i dužnosnika u nadzornim odborima

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS)podržavaju stajalište Hrvatske udruge poslodavaca da ministri i drugivisoki dužnosnici ne trebaju biti u nadzornim odborima poduzeća uvećinskom državnom vlasništvu.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) podržavaju stajalište Hrvatske udruge poslodavaca da ministri i drugi visoki dužnosnici ne trebaju biti u nadzornim odborima poduzeća u većinskom državnom vlasništvu.

NHS u današnjem priopćenju postavlja pitanje koliko učinkovito mogu ministri i ostali dužnosnici, kao i nositelji političkih vlasti na razinama gradova, županija i općina, predano raditi svoj posao ako se pri tome angažiraju i u nadzornim odborima poduzeća.

Ako se posao želi obavljati uistinu odgovorno i kvalitetno, on traži cjelovitu zauzetost osobe, upozorava NHS.

Osim toga, pri obavljanju poslova vezanih uz članstvo u nadzornim odborima dužnosnici se ne mogu odvojiti od svojih političkih pozicija i funkcija, pa ne mogu niti te poslove obavljati po načelu dobrih gospodarstvenika, a bez uplitanja interesa politike.

Zbog toga, umjesto da pomažu konkurentnosti tih tvrtki često zbog dnevno političkih potreba i stranačkih interesa mogu poduzeću usporiti rast i razvoj. Posebno je pak pitanje kadroviranja članova tih nadzornih odbora u skladu s političkim križaljkama i pozicijama na vlasti, odnosno u oporbi, ističe NHS.

"Da bi ta poduzeća stabilno i doro poslovala, nadzorni odbori, ali i uprave ne smiju ovisiti o političkim promjenama i volji politike, već prvenstveno o stručnosti i uspješnosti timova, odnosno ljudi koji ih vode".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙