FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Sindikati metalaca zadovoljni potporom Vlade željezari

SISAK, 4. travnja 2005. (Hina) - Povjereništva podružnica Sindikatametalaca Hrvatske i Hrvatskog sindikata metalaca Hrvatske danas su nazajedničkoj sjednici "izrazila zadovoljstvo potporom koju supredstavnici Vlade na sastanku sa sindikalnim predstavnicima u Vladi1. travnja dali preustroju crne metalurgije i pokretanju proizvodnje usisačkoj Valjaonici cijevi".
SISAK, 4. travnja 2005. (Hina) - Povjereništva podružnica Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskog sindikata metalaca Hrvatske danas su na zajedničkoj sjednici "izrazila zadovoljstvo potporom koju su predstavnici Vlade na sastanku sa sindikalnim predstavnicima u Vladi 1. travnja dali preustroju crne metalurgije i pokretanju proizvodnje u sisačkoj Valjaonici cijevi".

"Od Vlade tražimo da se poštuju dogovoreni rokovi za donošenje odluke o izdavanju državnog jamstva za početak proizvodnje u Valjaonici cijevi i za punu proizvodnju u splitskoj Željezari d.d. u tijeku ovog tjedna i donošenje odluke o osnivanju holdinga u sklopu kojeg će poslovati dvije željezare u idućih 15 dana", izjavio je za Hinu glavni povjerenik Podružnice SMH Mato Somić.

Predstavnici sindikalnih podružnica zaključili su da će "ne budu li se poštovali rokovi, razmotriti održavanje novoga prosvjednoga skupa u Sisku ili pred Vladom na Markovu trgu u Zagrebu". Podsjetio je da su "radnici Valjaonice cijevi na prosvjednom skupu u Sisku 24. ožujka odredili rok Vladi da do 31. ožujka odluči o sudbini sisačkih željezaraca i njihove tvornice.

Ujedno je Somić objasnio kako je "u Vladi dogovoreno da će se usporedno s početkom proizvodnje u sisačkoj Valjaonici i povećanjem proizvodnje do optimalne iskorištenosti u splitskoj Željezari, razmatrati i mogućnosti buduće privatizacije budućeg ujedinjenog gospodarskog subjekta".

Sindikati se slažu da je "privatizacija moguća tek onda kad završe ulaganja u željezare u Sisku i Splitu, a to će biti za dvije do tri godine, kad te željezare dosegnu punu proizvodnju i zaposlenost", rekao je Somić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙