FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS i HUS zatražili nadzor upravne inspekcije u MORH-u

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) iHrvatska udruga sindikata (HUS), kao i njihovi članovi Sindikatdržavnih službenika i namještenika i Sindikat vojnih službenika inamještenika, zatražili su danas od Središnjeg ureda državne upravenadzor upravne inspekcije u Ministarstvu obrane (MORH), jer već trigodine nisu doneseni propisi o dodacima na plaću zbog uvjeta rada,težine i naravi posla i odgovornosti.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Hrvatska udruga sindikata (HUS), kao i njihovi članovi Sindikat državnih službenika i namještenika i Sindikat vojnih službenika i namještenika, zatražili su danas od Središnjeg ureda državne uprave nadzor upravne inspekcije u Ministarstvu obrane (MORH), jer već tri godine nisu doneseni propisi o dodacima na plaću zbog uvjeta rada, težine i naravi posla i odgovornosti.

Zbog ignoriranja obveze propisane Zakonom o obrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama, državni službenici i namještenici u MORH-u i OSRH-u primaju umanjene plaće jer im nisu priznati dodaci na uvjete rada, kaže se u priopćenju sindikata.

Sindikati su već ranije zatražili da Vlada raspravi stanje u MORH-u i odredi mjere radi izvršavanja poslova državne uprave iz svojeg djelokruga, ali se Vlada na njihov dopis uopće nije očitovala.

Sindikati koji djeluju u MORH-u i OSRH-u smatraju da ih je ignoriranje zakonske obveze donošenja pravilnika o dodacima na plaću dovelo u situaciju kad socijalni dijalog više nije moguć pa će, ako ni kroz sustav nadzora ne uspiju prisiliti poslodavca da ispuni svoju zakonsku obvezu, od oko 4.000 članova zatražiti podršku industrijskim akcijama.

Sindikati će stoga ponovno zatražiti prijem kod predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OSRH-a Stjepana Mesića, kaže se u priopćenju.

Nadaju se da će Mesić, koji je pokazao interes za probleme mladih časnika u HV-u i sporne narudžbe vojne opreme i odora, pokazati jednak interes za probleme s kojima se susreću državni službenici i namještenici u sustavu obrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙