FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: Ispravak vijesti HNA1072 "SKV: Hrvatska u 15.30"

ZAGREB, 9. travnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u treću vijest unizu u okviru SKV-a HNA1072 "SKV: Hrvatska u 15.30 sati" unesuispravak tako da umjesto "idući tjedan" upišu "krajem ovog mjeseca".Ispravljene vijesti u cjelosti glase:
ZAGREB, 9. travnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u treću vijest u nizu u okviru SKV-a HNA1072 "SKV: Hrvatska u 15.30 sati" unesu ispravak tako da umjesto "idući tjedan" upišu "krajem ovog mjeseca". Ispravljene vijesti u cjelosti glase:

Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Ako je presuda zagrebačkog Županijskog suda o zabrani štrajka liječnika izvršna, Hrvatski liječnički sindikat (HLS) prekinut će štrajk koji će, kako je i najavljeno, početi u ponedjeljak, 11. travnja, izjavio je danas predsjednik HLS-a Ivica Babić. HLS još nije dobio pismeni otpravak i obrazloženje zašto je štrajk zabranjen, pa ako u presudi stoji da mogućnost žalbe ne odgađa izvršenje, smjesta će prekinuti štrajk, istaknuo je Babić na konferenciji za novinare. U protivnom, štrajk će započeti u ponedjeljak u 8 sati i trajat će sve do pravomoćnosti presude ili ispunjenja sindikalnih zahtjeva, naglasio je Babić.

ŠIBENIK - Ako Vlada u sljedećih 30 dana ne odgovori na zahtjeve Carinskog sindikata Hrvatske, koji se prije svega odnose na povećanje plaća koje su značajno ispod prosjeka, Sindikat ima legitimno i zakonsko pravo pozvati oko 2000 svojih članova na štrajk, kazao je predsjednik sindikata Željko Popović na konferenciji za novinare. Sindikalni zahtjevi Vladi su upućeni 2. travnja, a odnose se na povećanje plaća svim zaposlenicima u Carinskoj upravi za najmanje 20 posto i na vraćanje jedinstvenog dodatka na uvjete rada u jednakom postotku.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da će sve hrvatske (obavještajne) agencije i institucije koje tragaju za haaškim bjeguncem generalom Antom Gotovinom upoznati s učinjenim petoročlano izaslanstvo Europske unije koje krajem ovog mjeseca stiže u Hrvatsku. "Sve ćemo to podastrijeti toj komisiji da se vidi da naše institucije rade i uvjeriti je kako nema ni jednog razloga Hrvatska sakrivati bilo koga, pa niti Antu Gotovinu", rekao je predsjednik Mesić novinarima prigodom sureta s građanima na kavi u svom uredu.

RIJEKA - Predsjednik HSP-a Anto Đapić danas je u Rijeci ustvrdio da predstojeći izbori "nadilaze lokalnu razinu jer imaju prilike novim rasporedom političkih snaga zaustaviti negativni trend u zemlji koji se očituje u nepostojanju strategija razvoja". Đapić je na sjednici primorsko-goranskog HSP-a rekao da je riječ o možda najznačajnijim izborima nakon onih 1990. Izrazio je očekivanje da će HSP ostvariti najbolje rezultate do sada te da se u većini županija i gradova neće moći odlučivati ubuduće bez HSP-a. Potvrdio je da HSP izlazi na ove izbore samostalno rekavši da "samo snažne stranke idu same na izbore".

ZAGREB - Prosječna starost teretnih vozila u Hrvatskoj je preko 11 godina, autobusa preko 13 godina, dok je samo 28 posto voznog parka mlađe od 10 godina i s takvim voznim parkom hrvatski prijevoznici će teško moći izdržati konkurenciju kad se otvori to tržište prijevoznicima iz EU, kazao je danas državni tajnik za promet i veze Dražen Breglec. Odredbom o minimalnoj starosti vozila u Zakonu o prijevozu u cestovnom prijevozu se na to htjelo upozoriti prijevoznike, jer ima dosta ponude, a malo posla na hrvatskom cestovnom prijevozničkom tržištu, rekao je Breglec na skupu "Europske integracije i hrvatski prijevoznici" koji su organizirali udruga Hrvatski cestovni prijevoznici i Zagrebački velesajam.

ZAGREB - Nagrađivani roman Triemeron uglednoga hrvatskog književnika Nedjeljka Fabrija iduće će godine biti preveden na mađarski. Time bi se zaokružilo izdavanje Fabrijeve jadranske trilogije na mađarskom, na koju su dosad prevedeni njegovi romani "Vježbanje života" i "Berenikina kosa". Akademik Fabrio je to danas izjavio Hini nakon sinoćnjeg uspješnog nastupa u središnjoj budimpeštanskoj knjižari Aleksandra. Na toj autorskoj večeri osim Fabrija sudjelovali su i dvojica mađarskih suvremenih romanopisaca Marton Laszlo i Oravecz Imru. Književnu večer je priredila poznata izdavačka kuća "Jelenkor" iz Pečuha, izdavač Fabrijevih djela na mađarskom jeziku.

(Hina) mkuz ilov

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙