FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 9. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić ustvrdio je danas da se Hrvatski liječnički sindikat izdigao iznad zakona i da želi povesti liječnike u nezakonite radnje. Ministar je to izjavio komentirajući odluku HLS-a da u ponedjeljak, 11. travnja, započne štrajk liječnika iako je zagrebački Županijski sud zabranio štrajk. "Vjerujem da će hrvatski liječnici ponovno pokazati svoje domoljublje, kao i 90-ih godina, te da će poštovati zakon", rekao je Ljubičić na konferenciji za novinare. Onima pak koji će u ponedjeljak ipak štrajkati ne prijete izvanredni otkazi, naglasio je Ljubičić, već će se "tražiti da konzekvence podnesu oni koji su ih huškali", a to su HLS i njegov predsjednik Ivica Babić.

DUBROVNIK - U prva tri mjeseca ove godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 33.883 turistička dolaska, što je 24 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Po podacima županijske Turističke zajednice ostvareno je 113.622 noćenja, što je također 24 posto bolje nego u prva tri mjeseca 2004. Već sada se može reći da će ova turistička sezona na području Dubrovačko-neretvanske županije biti bolja od prošlogodišnje, najbolje poslijeratne sezone, rekao je direktor županijske Turističke zajednice Vladimir Bakić.

ZAGREB - Novi naraštaj budućih kontakt policajca koji će raditi na području zadarske u vukovarske policijske uprave, obučavat će se na Policijskoj akademiji od 11. do 29. travnja, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Iz zadarske policijske uprave na tečaju će sudjelovati 41 kandidat za konakt policajca i petoro budućih koordinatora, a s vukovarskog područja šestero kandidata za kontakt policajaca i dvoje za koordinatora. Od policajaca u gradskim četvrtima očekuje se da uočavaju probleme s kojima se građani susreću, te u suradnji s ostalim tijelima i službama iniciraju njihovo rješavanje.

ZAGREB - Policija nije pronašla nikakvo oružje ili eksplozivna sredstva u stanu branitelja koji se jučer ujutro predao, nakon što je noć proveo zatvoren u stanu s troje malodobne djece i uz prijetnje odbijao otvoriti vrata policajcima koji su ga tražili zbog obiteljskog nasilja. No, 45-godišnji Z. I. ipak je nakon kriminalističke obrade jučer odveden u zagrebački Okružni zatvor, a policija ističe da i dalje radi na utvrđivanju kaznenih djela za koja bi ga mogli teretiti. Za vrijeme talačke krize nije primjenjivana sila jer je, unatoč izrečenim prijetnjama, procijenjeno da nema opasnosti za njegovu djecu, susjedne stanare ili policajce, navodi policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙