FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U raspravi o antifašizmu morao reagirati i sam premijer Sanader

BEOGRAD,9. ožujka(Hina) - Prijedlog SDP-a da Hrvatski sabor donesedeklaraciju o antifašizmu izazvao je burne reakcije, pa je moraointervenirati i sam premijer Ivo Sanader, piše beogradska "Politika"od subote, u dopisničkom tekstu pod naslovom "Spoticanje oantifašizam".
BEOGRAD,9. ožujka(Hina) - Prijedlog SDP-a da Hrvatski sabor donese deklaraciju o antifašizmu izazvao je burne reakcije, pa je morao intervenirati i sam premijer Ivo Sanader, piše beogradska "Politika" od subote, u dopisničkom tekstu pod naslovom "Spoticanje o antifašizam".

"U hrvatskom političkom i društvenom životu za mnogo toga što je u drugim sredinama već odavno dostiglo razinu normalnog demokratskog i civilizacijskog ponašanja izgleda 'još nije vrijeme', pa je takav neobičan 'sindrom' na drastičan način dotakao i temu antifašizma", piše list, dodajući da se pokazalo da "i pored uvjeravanja kako su svi aktualni politički čimbenici u Hrvatskoj na pozicijama antifašizma, koji je naveden i u osnovama domaćeg Ustava, to ipak nije tako, jer znatan dio tih političkih čimbenika - čak i onih koji su trenutno u vlasti - još dobija povišenu temperaturu kad se progovori o partizanima i antifašizmu".

Andrija Hebrang i bivši televizijski novinar Ivan Lončar svojim su "antipartizanskim eskapadama toliko usijali saborsku atmosferu da je morao dojuriti i sam premijer Ivo Sanader da smiri rasplamsalu polemiku koja bi mogla nanijeti ozbiljnu političku štetu Hrvatskoj u današnjoj izrazito antifašistickoj Europi", piše "Politika", dodajući da su u raspravi vrijeđani srpski zastupnici, što se ne događa prvi put.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙