FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: O prijetnjama Hrvatima u Vrbasu

BEOGRAD,7. travnja(Hina) - Kolumnist beogradskog dnevnika "Danas" MihalRamač piše o prijetnjama u srbijanskom javnom životu, među ostalim i oprijetnjama Hrvatima u Vrbasu.
BEOGRAD,7. travnja(Hina) - Kolumnist beogradskog dnevnika "Danas" Mihal Ramač piše o prijetnjama u srbijanskom javnom životu, među ostalim i o prijetnjama Hrvatima u Vrbasu.

"Sudeći po nekim ovdašnjim novinama, Hrvati su narod bez jezika. Ukradoše srpski. Zašto rumunjske, mađarske, ili talijanske novine ne pišu da je neki narod ukrao tuđ jezik? Zato što ne objavljuju budalaštine. Tamošnji ljudi ne bi kupovali takve novine. U Srbiji se na tome zarađuje. Kao i na larmi protiv različitosti i različitih. Državi to ne smeta. Bit će da čeka kakvo ponašanje će (joj) propisati novi ustav. Il" će biti da joj ga se ne usvaja baš zato što joj ništa ne fali i pod Slobinim", piše Ramač.

Treba se upitati zašto se prijeti Hrvatima u Vrbasu, napominje Ramač i objašnjava: "Oni koji se bave prebrojavanjem znaju da u tom gradu ima tek nekoliko desetina Hrvata. Ili nešto manje. Prijeti se ne samo i ne toliko njima koliko nekim drugima. Prijeti se onima koji su po bilo kojem osnovu različiti, a da se nije prethodno odredilo tko se računa u iste. I tko nije dovoljno isti", piše Ramač u "Danasu" od četvrtka.

U Vrbasu su se prijeteće poruke pripadnicima hrvatske nacionalne zajednice pojavile u utorak na zidu jedne zgrade, objavio je u srijedu novosadski "Građanski list". Prenoseći priopćenje Demokratske stranke u tom mjestu, list je objavio

da je na zidu pisalo "Smrt Hrvatima" i "Ubij, zakolji da Hrvat ne postoji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙