FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ergović: Ne stvaram Mesićev poslovni imperij na Balkanu

BEOGRAD,6. travnja(Hina) - Ivan Ergović, vlasnik tvrtke "Našicecement"i suvlasnik četiri tvornice u Srbiji, koji najavljuje "osvajanjeSrbije s 40 milijuna eura" investicija, u intervjuu "Nedeljnomtelegrafu" od srijede demantira glasine da "stvara Mesićev poslovniimperij na Balkanu".
BEOGRAD,6. travnja(Hina) - Ivan Ergović, vlasnik tvrtke "Našicecement" i suvlasnik četiri tvornice u Srbiji, koji najavljuje "osvajanje Srbije s 40 milijuna eura" investicija, u intervjuu "Nedeljnom telegrafu" od srijede demantira glasine da "stvara Mesićev poslovni imperij na Balkanu".

"Mesića poznajem vrlo dugo, nas dvojica smo porijeklom iz dva susjedna sela. Krajem devedesetih, kad je on bio predsjednik Sabora, ponudio sam mu da bude suvlasnik naše tvornice. Međutim, odbio je ponudu: 'Ne mogu, Ivane, ovi iz opozicije bi me rastrgli!'. Odgovorio sam mu: 'Ali, predsjedniče, Vi ste donijeli zakon. Ako nećete da budete dioničar, znači da ne vjerujete u privatizaciju", kaže Ergović, dodajući da je tad otišao kćerki predsjednika Stjepana Mesića Dunji, te joj ponudio dionice "Našicecementa".

"Malo sam, doduše, izigrao Stipu Mesića. Ponudio sam dionice Dunji, a da o tome nisam obavijestio Mesića. Dunja je pristala da kupi akcije 'Našicecementa' u vrijednosti od milijun maraka, ali ta transakcija nikad nije obavljena. Odustala je od kupovine iz političkih razloga. I pored toga, opozicija je uporno pričala kako je Dunja ne samo uzela dionice, nego postala i vlasnica tvornice i kako obitelj Mesić stvara poslovnu imperiju u Hrvatskoj i na Balkanu. Tu priču su samo preuzeli političari u Srbiji i Bosni, gdje se 'Našicecement' pojavljivao na natječajima", kaže Ergović, dodajući da je predsjedniku Mesiću i njegovoj kćeri nedavno kazao da su "pogriješili, jer je vrijednost dionica dosta skočila", te su "mogli lijepo zaraditi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙